autor:

Adela Zilahi

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ,, lascute,, cu afumatura

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2012

Ingrediente
un ciolan afumat fara os, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 bucata telina, 1 ceapa, sare, 1 lamaie/otet, 2 galbenusuri, 200 gr smantana pentru gatit, 2 linguri ulei, patrunjel verde, 250 gr paste ( patratele mai mari, lasagne)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l de apa cand este fiert, se scoate si se taie bucatele.
Intre timp taiem legumele marunt si le calim in 2 linguri de ulei, cca 5 min, apoi adaugam in oala. Adaugam si carnea si mai lasam la fiert 20 min. Intre timp fierbem pastele al dente dupa instructiuni ( eu am folosit lasagne) si le trecem sub un jet de apa rece. Cand sunt fierte legumele adaugam pastele si luam de pe foc. Lasam vreo 7-8 min, apoi batem galbenusurile cu smantana, subtiem cu putina ciorbica si adaugam in oala. Potrivim de sare , acrim cu lamaie sau otet si adaugam patrunjelul verde tocat.
Asta este tot! Pofta mare va doresc!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ,, lascute,, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele

21 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole

Ciorba de fasole

Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau

1 vot    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • un ciolan afumat fara os
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 lamaie/otet
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 250 gr paste ( patratele mai mari
  • lasagne)

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de guvizi de apa dulce