autor:

Sim0na

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2011

Ingrediente
1 ceapă medie, 1 morcov potrivit, 1 păstrârnac potrivit, ½ ţelină micuţă, 1 ardei rosu, 1 dovlecel mediu, 1 cartof măricel, 15 cm tijă praz, 150 g fasole verde congelată, 100 g mazăre congelată, suc de rosii, borş magic, ½ pătrunjel verde, cca 2 linguri leuştean congelat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt, morcovul tocat şi tăiat rondele, păstârnacul tocat şi tăiat rondele, ţelina tocată mărunt şi ardeiul tocat le-am călit în puţin ulei, pentru câteva minute. Am adăugat şi prazul tăiat rondele şi am mai lăsat 1 minut. Am pus 1 litru apă caldă, completând treptat pana la 3 litri. Am potrivit de sare.
După 25 minute am pus dovlecelul şi cartoful tăiate cubuleţe, mazărea şi fasolea verde, şi am mai lăsat cca 20 minute.
Am pus sucul de roşii, iar la 5 minute am adaugat borşul şi am potrivit de sare.
După cca 2 minute am stins focul şi am adăugat pătrunjelul şi leuşteanul.
Am servit cu ardei iute-iute şi cu pâinică de casă.
Pentru cei care nu ţin post, se poate servi si cu smantână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Se toaca marunt ceapa, ardeiul, telina si pastarnacul si se adauga peste uleiul incins. Se calesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Pentru inceput puneti pe foc o oala cu apa si un praf de sare, apoi sa trecem la pregatitul legumelor,

1 vot    0 comentarii
25 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

    Buna si sanatoasa yumi,yumi, cu multe vitamine !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov potrivit
  • 1 păstrârnac potrivit
  • ½ ţelină micuţă
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 cartof măricel
  • 15 cm tijă praz
  • 150 g fasole verde congelată
  • 100 g mazăre congelată
  • suc de rosii
  • borş magic
  • ½ pătrunjel verde
  • cca 2 linguri leuştean congelat

Raporteaza reteta

Retete
de Sim0na
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i-am spalat bine-bine. Le-am rupt „capul”, i-am mai spalat odata foarte bine. I-am oparit

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

5 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Buna si sanatoasa yumi,yumi, cu multe vitamine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare