autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
2 cartofi potriviti, 1 dovlecel, 1 morcov, 1 ceapa, 1/2 pastarnac, 1/2 ardei rosu, 1 legatura loboda, 1/2 legatura patrunjel verde, 150 gr rosii decojite, 2 linguri sos de legume, 5 crengute leustean, sare, piper, 400-500 ml bors, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare.
Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici.
Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam.
Rosiile le maruntim, iar loboda o tocam, dar nu foarte marunt.
Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa si o transferam pe foc.
Cand da in clocot, dam drumul la cartofi, morcov, ceapa, ardei, pastarnac si dovlecel.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, cam 15-20 minute, apoi adaugam rosiile, patrunjelul si loboda.
Fierbem in continuare ciorba si cand legumele sunt bine patrunse, turnam borsul fierbinte, uleiul si sosul de legume.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce a dat cateva clocote, tragem oala de pe aragaz, presaram leusteanul tocat, acoperim cu un capac pentru 10-15 minute ca sa ia ciorba din aroma leusteanului.
Se serveste calda, simpla sau cu un ardel iute!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume si conopida

Ciorba de legume si conopida

Calim putin ceapa tocata si apoi morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam si ardeiul tocat si mai

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete de post
Ciorba deasa de legume cu pui si taietei din omleta

Ciorba deasa de legume cu pui si taietei din omleta

Se spala pieptul de pui, se taie cubulete si se pune fiert cu putina sare. Dupa ce a dat in clocot,

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura loboda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute leustean
  • sare
  • piper
  • 400-500 ml bors
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

97 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste