Ingrediente
2 cartofi potriviti, 1 dovlecel, 1 morcov, 1 ceapa, 1/2 pastarnac, 1/2 ardei rosu, 1 legatura loboda, 1/2 legatura patrunjel verde, 150 gr rosii decojite, 2 linguri sos de legume, 5 crengute leustean, sare, piper, 400-500 ml bors, 3 linguri ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare.
Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici.
Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam.
Rosiile le maruntim, iar loboda o tocam, dar nu foarte marunt.
Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa si o transferam pe foc.
Cand da in clocot, dam drumul la cartofi, morcov, ceapa, ardei, pastarnac si dovlecel.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, cam 15-20 minute, apoi adaugam rosiile, patrunjelul si loboda.
Fierbem in continuare ciorba si cand legumele sunt bine patrunse, turnam borsul fierbinte, uleiul si sosul de legume.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce a dat cateva clocote, tragem oala de pe aragaz, presaram leusteanul tocat, acoperim cu un capac pentru 10-15 minute ca sa ia ciorba din aroma leusteanului.
Se serveste calda, simpla sau cu un ardel iute!