Se toaca marunt ceapa, ardeiul, telina si pastarnacul si se adauga peste uleiul incins. Se calesc 1-2 minute, iar apoi se sting cu o cana de apa (personal pun de la inceput in alta oala apa la incalzit pentru a nu intrerupe procesul de gatire cu apa rece).
Se lasa legumele la inabusit 5-10 minute, apoi se adauga cartofii taiati cuburi si rosiile si se completeaza cu apa. Se adauga sare si se lasa la fiert.
Cand toate legumele sunt fierte, se adauga bulionul (eu pun 4-5 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) si se mai lasa la fiert 5 minute. Apoi se condimenteaza dupa gust si daca va place ciorba mai acrisoara, se adauca 1-2 linguri de zeama de lamaie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii