Se toaca marunt ceapa, ardeiul, telina si pastarnacul si se adauga peste uleiul incins. Se calesc 1-2 minute, iar apoi se sting cu o cana de apa (personal pun de la inceput in alta oala apa la incalzit pentru a nu intrerupe procesul de gatire cu apa rece).
Se lasa legumele la inabusit 5-10 minute, apoi se adauga cartofii taiati cuburi si rosiile si se completeaza cu apa. Se adauga sare si se lasa la fiert.
Cand toate legumele sunt fierte, se adauga bulionul (eu pun 4-5 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) si se mai lasa la fiert 5 minute. Apoi se condimenteaza dupa gust si daca va place ciorba mai acrisoara, se adauca 1-2 linguri de zeama de lamaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii