autor:

Eileen

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de legume ardeleneasca

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2011

Ingrediente
2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, O telina, Un dovlecel, Un praz, 200g varza alba, 3 cartofi, 100g rosii proaspete sau in bulion, 400ml zeama varza, 50ml ulei, Samantana, Leustean, Delikat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, morcovii si telina mai mare. Se pun la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa. Se fierb 10-12 miunte la foc mic dupa care se adauga ardeii grasi, dovleceii, prazul si varza taiate marunt si cartofii cubulete. Se lasa la foc mic acoperite cu capac pana fierb toate.
Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si zeama de varza impreuna cu uleiul, se lasa la foc mic pana mai da un clocot. Se asezoneaza, se pune delikat dupa gust, se ia de pe foc si se adauga leustean tocat marunt. Inainte de servire se adauga smantana in farfurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu tocmagi

Bors de gaina cu tocmagi

Se transeaza gaina si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece. A 2-a zi se schimba

3 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2014

    Da,si gustoasa si sanatoasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    O minunatie...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    Daca e acrita cu zeama de varza nu poate fi decat minunata ! La ce altceva sa te astepti ,cu atatea arome de la legumele proaspete....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

      Si mie imi place cu zeama de varza!!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • O telina
  • Un dovlecel
  • Un praz
  • 200g varza alba
  • 3 cartofi
  • 100g rosii proaspete sau in bulion
  • 400ml zeama varza
  • 50ml ulei
  • Samantana
  • Leustean
  • Delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Da,si gustoasa si sanatoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla cu fasole