autor:

Dan Mircea

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume cu carnaciori de bere

Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2016

Ingrediente
3 cartofi mijlocii, 4 rosii mijlocii, 1 ceapa mare, 4 catei usturoi, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1/2 varza mica, ½ lingurita pasta de ardei iute, 250 g carnaciori de bere, 3 linguri cu ulei de masline, sare sau baza pentru mancaruri, 2 litri apa, cateva frunze de patrunjel verde pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavaturile, se spala si se taie in cubulete.. Rosiile se curata de pielita si se taie si ele in cubulete. Se toaca ceapa, iar usturoiul se taie felii.

Intr-o oala potrivita, se pune uleiul de masline la incins si se caleste ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi usturoiul si celelalte zarzavaturi (dupa dorinta, se mai pot adauga: mazare boabe, fasole verde taiata, conopida buchetele, broccoli buchetele etc.) si se soteaza circa 5 minute.

Se fierbe apa, se adauga peste zarzavaturi si se lasa la fiert, la foc potrivit, timp de 25 minute. Se potriveste de sare sau cu baza pentru mancaruri (delikat, vegeta, mirodenia), se adauga carnaciorii de bere si pasta de ardei iute si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se orneaza cu patrunjel verde si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu carnaciori de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbica de vacuta

Ciorbica de vacuta

1-Se pune carnea taiata cubulete in oala in care vom prepara ciorba, pentru a fierbe. 2-Cand carnea

12 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie

8 voturi    5 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 cartofi mijlocii
  • 4 rosii mijlocii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 varza mica
  • ½ lingurita pasta de ardei iute
  • 250 g carnaciori de bere
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare sau baza pentru mancaruri
  • 2 litri apa
  • cateva frunze de patrunjel verde pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dan Mircea
Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor.

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Aperitiv de andive cu gorgonzola

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace cu curcan