Ciorba de legume cu carnaciori de bere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume cu carnaciori de bere

Ingrediente

  • 3 cartofi mijlocii
  • 4 rosii mijlocii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 varza mica
  • ½ lingurita pasta de ardei iute
  • 250 g carnaciori de bere
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare sau baza pentru mancaruri
  • 2 litri apa
  • cateva frunze de patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Se curata zarzavaturile, se spala si se taie in cubulete.. Rosiile se curata de pielita si se taie si ele in cubulete. Se toaca ceapa, iar usturoiul se taie felii.

Intr-o oala potrivita, se pune uleiul de masline la incins si se caleste ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi usturoiul si celelalte zarzavaturi (dupa dorinta, se mai pot adauga: mazare boabe, fasole verde taiata, conopida buchetele, broccoli buchetele etc.) si se soteaza circa 5 minute.

Se fierbe apa, se adauga peste zarzavaturi si se lasa la fiert, la foc potrivit, timp de 25 minute. Se potriveste de sare sau cu baza pentru mancaruri (delikat, vegeta, mirodenia), se adauga carnaciorii de bere si pasta de ardei iute si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se orneaza cu patrunjel verde si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise