autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de legume cu cărniţă afumată

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
3 morcovi, , ţelină, , ceapă verde şi albă, , 2 ardei, , mazăre congelată, , 2 bucăţi de pulpă de porc afumată, , o legătură de pătrunjel şi ţelină, , orez, , boia, bulion

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Am revenit din vacanţă cu forţe proaspete şi cu o poftă de ciorbiţă cu afumătură. Am purces la treabă.
Carnea am fiert-o în oala sub presiune, iar legumele le-am tocat-tăiat-ras :)).
Când carnea a fiert, am călit în 2 linguri de ulei legumele şi am stins cu zeamă de carne şi apa (zeama a ieşit un pic prea concentrată).
După ce au fiert legumele, am adăugat cărniţa desprinsă de pe oase, 2 linguri de orez spălat şi mazărea. La final, am prăjit puţină boia pentru a da culoare ciorbiţei, am pus 2 linguri de pastă de ardei sau bulion, am adăugat verdeaţa tocată şi am acrit-o cu zeamă de ardei iuţi muraţi.
Să aveţi poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de legume cu cărniţă afumată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)

Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)

Intro oala de 3 litri punem apa la fiert. Cand fierbe apa, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata

2 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de somon

ciorba de somon

Se curata zarzavatul, se spala, se taie si se pune la innabusit cu uleiul si 2 linguri apa + orezul

11 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2015

    Iar m-ai scos din impas,am sa fac azi cu carnati si conopida.Multumesc pentru idee.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    Pur si simplu, papa bun! Arata minunat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    papa f.f. bun...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

      Delicioasa ! *****

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Foarte mult imi place sa folosesc zeama de pe ardeii iuti murati.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Intr-adevar: pur si simplu papa bun!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Delicioasa!*****si acrita cu zeama de pe ardei iuti...mmmmmmmmmmmmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • ţelină
  • ceapă verde şi albă
  • 2 ardei
  • mazăre congelată
  • 2 bucăţi de pulpă de porc afumată
  • o legătură de pătrunjel şi ţelină
  • orez
  • boia
  • bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Iar m-ai scos din impas,am sa fac azi cu carnati si conopida.Multumesc pentru idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Taietei de casa