autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, 2, 5 I apa, , 200 g morcovi,, 100 g telina, , 50 g patrunjel-pastîrnac, , 150 g ceapa, , 500 g cartofi, , 150 g ardei gras, , 150 g dovlecei, , 150 g fasole verde fiarta, , 250 g varza albă, , 500 g rosii, , 1 leg. verdeata, , 200 g smintina, , 2 oua, , 4-5 g sare de lămîie, , 100 ml ulei, , sare, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

297 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi, fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare, rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie mărunt.



Morcovii, telina, patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute. Dupa inabusire se completeaza cu apa de fierbere, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara roşii si fasolea verde). Se continua fierberea, iar când legumele sint aproape fierte se adauga rosiile si fasolea verde.



Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul), care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10 minute.



Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamîie si se adauga in compozitie, se amesteca si se retrage de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Se curata, spala si se pun la fiert legumele (morcovul si ceapa date pe razatoare). Se adauga 1 lingura

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Medeea_Giorgiana

    Medeea_Giorgiana (Bucatar sef):

    Am pus aceleasi ingriedente in linii mari , atata ca in loc de smantana am pus un iaurt usor ,am renuntat la cartofi si varza, si de aseamenea am mai adaugat un ardei iute taiat marunt. A iesit foarte buna si asa :)

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emi Olaru , 19 septembrie 2013

    a iesit o ciorba superfaina,avand an vedere ca e prima oara cand fac ciorba,am pus cam detuate an lini mari,dar sa unplut oala numai de legume apa am pus cam putina,dar a iesit buna!

  • Fara foto

    KiKiS (Bucatar) , 15 octombrie 2010

    Pentru cei care spun ca reteta asta nu e profesionala,sa stiti ca din ce am observat eu e chiar asa cum este trecuta in retetarele de bucatarie pentru restaurante.In plus, calirea unor componente este adesea folosita in prepararea multor ciorbe si supe din bucataria internationala.Daca voi nu ati mai procedat asa,nu inseamna ca nu se poate sau nu se foloseste. Legat de liezon,si eu il adaug dupa oprirea focului,pentru a evita formarea de "zdrente" neplacute ca aspect,indiferent ce scrie in retetare sau alte surse.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O ciorbica buna si eu fac asemanatoare.

    • Fara foto

      nico , 23 ianuarie 2010

      bunica mea facea prajeli dinastea la ciorbe si erau minunate... si mai facea un fel de prajeala cu putina faina la care i zicea rantas.... ies foarte bune asa...

    • Fara foto

      gogu , 08 noiembrie 2009

      "Ba, care v-a invatzat sa facetzi mancare? Nu mi-a ieshit nimik dupa cum mi-atzi dat indicatziile, asha ca apucatziva de alta meserie, ca asta nu e de voi. " Apuca-te tu, draga, de invatat limba romana ;) Citeste o carte, ia o gura de aer...d-astea... PS: daca esti asa priceputa, de ce citesti retete pe net?

    • Fara foto

      oana , 27 august 2009

      Eu nu am m-ai auzit de prajeala la ciorba!!!!!

    • Fara foto

      gigi , 09 aprilie 2009

      Ma, mie imi place cum suna cred ca o sa incerc... apropo reteta cu tocanita de cartofi mi-a iesit excelent. Incercati retetele de aici MERITA

    • Fara foto

      panaghioti turturanu , 12 martie 2009

      Ba, care v-a invatzat sa facetzi mancare? Nu mi-a ieshit nimik dupa cum mi-atzi dat indicatziile, asha ca apucatziva de alta meserie, ca asta nu e de voi.

    • Fara foto

      teo , 02 martie 2009

      Ce-s aia frecatei? :)

    • Fara foto

      dea , 06 ianuarie 2009

      Nu e ok, smantana si oul nu se mai fierb, se pun dupa ce ciorba a fost luata de pe foc, tocmai pentru a nu face frecatei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

297 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 2
  • 5 I apa
  • 200 g morcovi,
  • 100 g telina
  • 50 g patrunjel-pastîrnac
  • 150 g ceapa
  • 500 g cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 150 g dovlecei
  • 150 g fasole verde fiarta
  • 250 g varza albă
  • 500 g rosii
  • 1 leg. verdeata
  • 200 g smintina
  • 2 oua
  • 4-5 g sare de lămîie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

KiKiS (Bucatar)

Pentru cei care spun ca reteta asta nu e profesionala,sa stiti ca din ce am observat eu e chiar asa cum este trecuta in retetarele de bucatarie pentru restaurante.In plus, calirea unor componente este adesea folosita in prepararea multor ciorbe si supe din bucataria internationala.Daca voi nu ati mai procedat asa,nu inseamna ca nu se poate sau nu se foloseste. Legat de liezon,si eu il adaug dupa oprirea focului,pentru a evita formarea de "zdrente" neplacute ca aspect,indiferent ce scrie in retetare sau alte surse.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stir