autor:

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, 2, 5 I apa, , 200 g morcovi,, 100 g telina, , 50 g patrunjel-pastîrnac, , 150 g ceapa, , 500 g cartofi, , 150 g ardei gras, , 150 g dovlecei, , 150 g fasole verde fiarta, , 250 g varza albă, , 500 g rosii, , 1 leg. verdeata, , 200 g smintina, , 2 oua, , 4-5 g sare de lămîie, , 100 ml ulei, , sare, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

297 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi, fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare, rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie mărunt.



Morcovii, telina, patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute. Dupa inabusire se completeaza cu apa de fierbere, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara roşii si fasolea verde). Se continua fierberea, iar când legumele sint aproape fierte se adauga rosiile si fasolea verde.



Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul), care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10 minute.



Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamîie si se adauga in compozitie, se amesteca si se retrage de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba De Porc Cu Legume

Ciorba De Porc Cu Legume

Se pune la fiert carnea in apa cu putina sare si se ia spuma. Cand aceasta nu se mai formeaza se

6 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste usor. Se adauga morcovii rondele, radacina de telina, ardeiul

9 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Medeea_Giorgiana

    Medeea_Giorgiana (Bucatar sef):

    Am pus aceleasi ingriedente in linii mari , atata ca in loc de smantana am pus un iaurt usor ,am renuntat la cartofi si varza, si de aseamenea am mai adaugat un ardei iute taiat marunt. A iesit foarte buna si asa :)

  • 10 comentarii

  • Emi Olaru , 19 septembrie 2013

    a iesit o ciorba superfaina,avand an vedere ca e prima oara cand fac ciorba,am pus cam detuate an lini mari,dar sa unplut oala numai de legume apa am pus cam putina,dar a iesit buna!

  • KiKiS (Bucatar) , 15 octombrie 2010

    Pentru cei care spun ca reteta asta nu e profesionala,sa stiti ca din ce am observat eu e chiar asa cum este trecuta in retetarele de bucatarie pentru restaurante.In plus, calirea unor componente este adesea folosita in prepararea multor ciorbe si supe din bucataria internationala.Daca voi nu ati mai procedat asa,nu inseamna ca nu se poate sau nu se foloseste. Legat de liezon,si eu il adaug dupa oprirea focului,pentru a evita formarea de "zdrente" neplacute ca aspect,indiferent ce scrie in retetare sau alte surse.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O ciorbica buna si eu fac asemanatoare.

    • nico , 23 ianuarie 2010

      bunica mea facea prajeli dinastea la ciorbe si erau minunate... si mai facea un fel de prajeala cu putina faina la care i zicea rantas.... ies foarte bune asa...

    • gogu , 08 noiembrie 2009

      "Ba, care v-a invatzat sa facetzi mancare? Nu mi-a ieshit nimik dupa cum mi-atzi dat indicatziile, asha ca apucatziva de alta meserie, ca asta nu e de voi. " Apuca-te tu, draga, de invatat limba romana ;) Citeste o carte, ia o gura de aer...d-astea... PS: daca esti asa priceputa, de ce citesti retete pe net?

    • oana , 27 august 2009

      Eu nu am m-ai auzit de prajeala la ciorba!!!!!

    • gigi , 09 aprilie 2009

      Ma, mie imi place cum suna cred ca o sa incerc... apropo reteta cu tocanita de cartofi mi-a iesit excelent. Incercati retetele de aici MERITA

    • panaghioti turturanu , 12 martie 2009

      Ba, care v-a invatzat sa facetzi mancare? Nu mi-a ieshit nimik dupa cum mi-atzi dat indicatziile, asha ca apucatziva de alta meserie, ca asta nu e de voi.

    • teo , 02 martie 2009

      Ce-s aia frecatei? :)

    • dea , 06 ianuarie 2009

      Nu e ok, smantana si oul nu se mai fierb, se pun dupa ce ciorba a fost luata de pe foc, tocmai pentru a nu face frecatei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

297 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 2
  • 5 I apa
  • 200 g morcovi,
  • 100 g telina
  • 50 g patrunjel-pastîrnac
  • 150 g ceapa
  • 500 g cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 150 g dovlecei
  • 150 g fasole verde fiarta
  • 250 g varza albă
  • 500 g rosii
  • 1 leg. verdeata
  • 200 g smintina
  • 2 oua
  • 4-5 g sare de lămîie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

KiKiS (Bucatar)

Pentru cei care spun ca reteta asta nu e profesionala,sa stiti ca din ce am observat eu e chiar asa cum este trecuta in retetarele de bucatarie pentru restaurante.In plus, calirea unor componente este adesea folosita in prepararea multor ciorbe si supe din bucataria internationala.Daca voi nu ati mai procedat asa,nu inseamna ca nu se poate sau nu se foloseste. Legat de liezon,si eu il adaug dupa oprirea focului,pentru a evita formarea de "zdrente" neplacute ca aspect,indiferent ce scrie in retetare sau alte surse.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare