autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de limba

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
4 bucati limba de porc (aproximativ 800 g), 1 morcov, 1 patrunjel/pastarnac, 50 g telina, 2 cepe, 1 ceapa rosie, 2-3 ardei grasi, 1 peperoni, 1 rosie, 1 cartof, cateva frunze de spanac, 1 legatura leustean, 10 ml ulei, 200 ml bulion, 1 galbenus de ou, 1 lamaie, 100 ml smantana, 2 lingurite zahar, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se spala limba si tine in apa rece ca sa iasa sangele, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se lasa la fiert mic cu capac, aproximativ o ora.
Intre timp curatati, spalati si tocati legumele si zarzavaturile, cartoful se taie bucati mai mari. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei ceapa, apoi dupa cateva minute adaugati celelalte legume si zarzavaturi, frunzele de spanac tocate si jumatate din leustean.
Cand limba este aproape moale, adaugati legumele si zarzavaturile calite in ciorba, apoi bulionul, zaharul si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac cam 20 minute.
Scoateti limba din ciorba, lasati-o sa se racoreasca si curatati-o bine de piele. Puteti pune cateva bucati de limba de ciorba si restul sa folositi la alte preparate.
In supiera puneti galbenusul, smantana, leustean tocat si zeama de lamaie, omogenizati cu un tel, apoi puneti ciorba.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de limba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Multumesc mult, Cely.

  • Fara foto

    Cely , 01 noiembrie 2009

    Felicitari Doina! Cred ca ciorbita ta este un deliciu

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc de aprecieri si de sfaturi.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte reusita si sunt sigura ca si tare gustoasa.Asa facea mama mea,scotea limba din ciorba si o servea separat cu hrean dat pe razatoarea mica,il facea cu ulei si otet si apa si era foarte buna limba asa preparata.Multa lume o scoate din ciorba,multa lume nu o scoate,cate obiceie,atatea bordeie.Fiecare cu gustul lui.Prezentarea a fost superba,mi-ai adus aminte de copilarie draga Doina.Felicitari.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      La fiert as pune 1 lingura de otet.In ciorba pun bucati de limba taiate cubulete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc (aproximativ 800 g)
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 50 g telina
  • 2 cepe
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 ardei grasi
  • 1 peperoni
  • 1 rosie
  • 1 cartof
  • cateva frunze de spanac
  • 1 legatura leustean
  • 10 ml ulei
  • 200 ml bulion
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lamaie
  • 100 ml smantana
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana