Se spala limba si tine in apa rece ca sa iasa sangele, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se lasa la fiert mic cu capac, aproximativ o ora.
Intre timp curatati, spalati si tocati legumele si zarzavaturile, cartoful se taie bucati mai mari. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei ceapa, apoi dupa cateva minute adaugati celelalte legume si zarzavaturi, frunzele de spanac tocate si jumatate din leustean.
Cand limba este aproape moale, adaugati legumele si zarzavaturile calite in ciorba, apoi bulionul, zaharul si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac cam 20 minute.
Scoateti limba din ciorba, lasati-o sa se racoreasca si curatati-o bine de piele. Puteti pune cateva bucati de limba de ciorba si restul sa folositi la alte preparate.
In supiera puneti galbenusul, smantana, leustean tocat si zeama de lamaie, omogenizati cu un tel, apoi puneti ciorba.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii