Ciorba de loboda

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg loboda
  • 1/2 l bors
  • zeama sau sare de lamiie
  • sau otet
  • o ceapa mica
  • un virf de cutit de piper
  • 4-5 catei deusturoi
  • leustean
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • sare.

Mod de preparare

Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si virfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute. Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra.Se poate pune si o lingurita cu virf de "Vegeta" sau un virf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemnin care se pune un virf de boia dulce, ca in reteta precedenta, pentru aspect.Se drege ca si ciorba de salata,apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor