autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
3 legaturi de loboda, un morcov tocat cuburi, o ceasca orez, 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt, o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi, o jumatate ardei gras verde taiat cuburi, patrunjel verde, leustean, un galbenus de ou, smantana, 0.5 l bors

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.
Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras
si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l)
Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Borsul se fierbe separat si se spumeaza.

Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).
Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.

Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.
Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul nu se va face zdrentze.
Se potriveste gustul cu sare si vegeta.
Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.
Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.

Se serveste rece sau calda cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de post cu loboda

Ciorba de post cu loboda

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de post
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    sanatos si gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura