autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
3 legaturi de loboda, un morcov tocat cuburi, o ceasca orez, 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt, o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi, o jumatate ardei gras verde taiat cuburi, patrunjel verde, leustean, un galbenus de ou, smantana, 0.5 l bors

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.
Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras
si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l)
Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Borsul se fierbe separat si se spumeaza.

Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).
Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.

Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.
Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul nu se va face zdrentze.
Se potriveste gustul cu sare si vegeta.
Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.
Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.

Se serveste rece sau calda cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala

1 vot    2 comentarii
45 min
Supe de legume
Ciorba de loboda rosie si spanac

Ciorba de loboda rosie si spanac

Intro oala punem la fiert 3 l apa. Cand apa fierbe, agaugam morcovul si cartoful taiate cubulete,

11 voturi    8 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    sanatos si gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pe vremuri, cand eram la mama, crestea in gradina loboda rosie, adaugam la ciorbe, era un deliciu. Imi placea ciorba de paparaie(in Ardeal) si de fasole cu loboda. Vara asta sper sa le gatesc daca gasesc loboda.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supă de legume cu ochiuri