autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE LOBODA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
loboda, 1 morcov, 1 albitura, cateva felii de telina, o ceapa uscata sau 1-2 legaturi de ceapa verde, 1 ardei gras, 3-4 catei de usturoi uscat sau usturoi verde, 1-2 rosii, ulei(eu folosesc ulei de masline), leustean verde, tarhon verde, sare, bors, Optional cartofi, , Cine doreste poate drege ciorba cu 1 ou batut sau 1-2 galbenusuri amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura si smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Loboda se spala foarte bine in cateva ape,se zvanta si mai apoi se rup frunzele si varfurile fragede.Se pun la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt, morcovul, albitura,telina taiate cubulete si optional cubulete de cartofi.Cand sunt aproape fierte se adauga ardeiul gras taiat cubulete si rosiile tocate marunt.Se adauga bors dupa gust si se potriveste de sare,se adauga usturoiul tocat marunt si apa fiarta daca este prea acra sau prea deasa ciorba.Borsul se da in clocot in prealabil.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se serveste rece, ca atare sau dreasa cu ou sau cu galbenusuri amestecate cu zeama din ciorba si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE LOBODA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de post cu loboda

Ciorba de post cu loboda

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de post
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Multumesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    Este f. gustoasa.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    Ce buna este,mi sa facut o pofta,mai ales cu ceapa verde....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Ce buna este,mi sa facut o pofta,mai ales cu ceapa verde....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Foarte buna aceasta ciorba.............loboda ii da o culoare deosebita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc mult tuturor pentru increderea acordata...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Ahhhh ce pofta mi-ai facut de o ciorba de loboda cu leustean mult si bors.Felicitari pentru reteta.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Draga, dar v-ati molipsit toti cu ciorba de loboda. Si ciorba ta arata foarte bine. Neaparat maine fac si eu sa-mi potolesc pofta. Bravo, felicitari.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Da, mi-ai facut pofta cu ciorba ta de loboda. Maine fac si eu, poate nu uit sa o fotografiez.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      E buna si foarte sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • loboda
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • cateva felii de telina
  • o ceapa uscata sau 1-2 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 3-4 catei de usturoi uscat sau usturoi verde
  • 1-2 rosii
  • ulei(eu folosesc ulei de masline)
  • leustean verde
  • tarhon verde
  • sare
  • bors
  • Optional cartofi
  • Cine doreste poate drege ciorba cu 1 ou batut sau 1-2 galbenusuri amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura si smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta