autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE LOBODA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
5 legaturi loboda, 1 ceapa rosie, 3 morcovi, 1 cartof, 2 ardei grasi,unul verde si unul rosu, 1 telina radacina mica, 3-4 rosii decojite, 2 linguri ulei, 1/2 l bors proaspat, 2 oua, 1 legatura leustean proaspat tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o oala de 4 l se pun 2 linguri ulei,se adauga zarzavatul taiat si se caleste la foc cateva minute.Se adauga 2 l de apa,se potriveste se sare(cine prefera poate adauga si un cub concentrata de zarzavat),se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata,se adauga rosiile date pe razatoare si loboda taiata marunt si se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga borsul,se mai lasa pe foc 15 minute,apoi se bat cele 2 oua cu 2 linguri de apa si se toarna in fir subtire pentru a obtine zdrente de ou.Se opreste focul si se adauga leusteanul proaspat tocat.Se poate servi fierbinte,dar si rece, alaturi de un ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE LOBODA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de post cu loboda

Ciorba de post cu loboda

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de post
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul

4 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Sanatoasa si gustoasa!

  • Fara foto

    maria mihalache , 12 martie 2010

    De-abia astept sa apara loboda.......ce mult imi place aceasta ciorbica.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    N-am mancat niciodata o astfel de ciorba dar am ocazia aceasta asa ca voi profita de situatie!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Ciorba de loboda este foarte buna pentru organism,are o multime de vitamnie,felicitari.

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      N-am pregatit niciodata, dar am servit odata demult. Era rece si am ramas socat ca se mananca asa. Multumesc pentru reteta :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      O bunatate...Imi place mult de tot...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 5 legaturi loboda
  • 1 ceapa rosie
  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,unul verde si unul rosu
  • 1 telina radacina mica
  • 3-4 rosii decojite
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 l bors proaspat
  • 2 oua
  • 1 legatura leustean proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sanatoasa si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT