autor:

Adina

» » Supe de legume

Ciorba de loboda

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2010

Ingrediente
2 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi, o telina mica, 4 legaturi mari de loboda, 3 linguri orez fiert, zeama de lamaie, 1 legatura patrunjel si una de leustean, 2-3 cuburi de knorr de legume

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Punem intr-o oala 3.5. l apa, cand apa clocoteste punem 2 cuburi de knorr de legume, lasam sa mai dea in cateva clocote, intre timp tocam ceapa, morcovul, telina si le punem peste supa obtinuta din apa cu knorr.
2. Dupa ce fierb putin legumele adaugam si cartofii taiati cubulete
3. Separat fierbem putin orez pe care-l vom pune spre sfarsitul ciorbitei.
Tocam loboda, patrunjelul si leusteanul.
4. Dupa ce s-au fiert legumele adaugam loboda, o parte dun verdeata, mai condimentam cu sare sau knorr (fiecare dupa preferinta).
5. Adaugam si orezul fiert, zeama de lamaie si mai lasam cca 5\'
Oprim focul si mai adaugam patrunjel si leustean tocat marunt, acoperim cu un capac si o lasam putin \"sa se odihneasca\". Se poate servi rece sau calda.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
CIORBA DE LOBODA

CIORBA DE LOBODA

Loboda se spala foarte bine in cateva ape,se zvanta si mai apoi se rup frunzele si varfurile fragede.Se

20 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Foarte buna !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte gustoasa, cand eram la mama, aveau in gradina loboda rosie, era foarte buna ca adaos la diferite ciorbe, le desavarsea gustul si le dadea o culoare f. frumoasa.

  • Fara foto

    licu pop , 30 martie 2010

    Uau ce bine arata!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Multumes pt sfat ,Adina,o sa incerc si aceasta combinatie!

    • Fara foto

      Adina , 30 martie 2010

      Draga Ana Catalina, eu am adaugat si putin orez si cartofi, taiati cubulete, da un gust bun, merita sa incerci. Eu am pus 3 linguri de orez

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Imi place foarte mult ciorba de loboda...Este gustoasa si sanatoasa...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Se poate adauga la ciorba si orez si cartofi? Am facut si eu zilele astea dar am adaugat cartofi si fidea,ca sa fie mai consistenta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Multumim ca pare tare gustoasa.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Mi-ai facut pofta! E foarte buna ciorba de loboda!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      f.gustoasa!Felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • o telina mica
  • 4 legaturi mari de loboda
  • 3 linguri orez fiert
  • zeama de lamaie
  • 1 legatura patrunjel si una de leustean
  • 2-3 cuburi de knorr de legume

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la fiert carnea de pui, se lasa foc potrivit, cand incepe sa fiarba carnea, deasupra se

8 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de morcovi si pesto de tarhon