autor:

ana catalina focsa

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
300 gr loboda(eu am avut congelata), 500 gr carne afumata, 3-4 cartofi, 1 ardei rosu, 1 ceapa, cateva rosii sau bulion, 2 morcovi, patrunjel verde, 1 l bors, 100 gr fidea, 1 ou, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea in apa,se ia spuma (daca este necesar),si se adauga pe rand legumele,mai putin loboda.Eu le-am adaugat aproape intregi pt ca la sfarsit le-am pasat.Dar inainte faceam aceasta ciorba taind fiecare leguma in cubulete si le prajeam adaugand in ciorba toata prajeala.Cand legumele si carnea au fiert,se scot morcovii,ceapa,ardeiul si rosiile si se paseaza.Cartofii raman in cuburi.Se adauga loboda taiata si se mai lasa 10-15 minute.Intre timp se bate oul cu un praf de sare si un pic de patrunjel verde taiat.Se fierbe borsul si se adauga in ciorba,se potriveste de sare si se adauga fideaua.Se mai lasa 2-3 minute,dupa care se adauaga oul batut,putin cate putin si amestecand continuu cu o lingura de lemn.Se serveste la masa cu smanatana si ardei iuti,dupa plac.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE LOBODA

CIORBA DE LOBODA

Loboda se spala foarte bine in cateva ape,se zvanta si mai apoi se rup frunzele si varfurile fragede.Se

20 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul

4 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vanda Tarnu , 24 aprilie 2014

    Cred ca este buna si sanatoasa ,dar renunta la fideaua aia care o baloseste

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Si mie imi place foarte mult.................mai ales acum primavara cu loboda proaspata...............o am in plan.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Imi place tare mult, cand eram la parinti crestea loboda rosie in gradina, mie imi placea tare mult in ciorbe ca le colora, eu fiind o mofturoasa pe atunci.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Gustoasa,racoroasa si sanatoasa...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      trebuie sa fie minunata.........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr loboda(eu am avut congelata)
  • 500 gr carne afumata
  • 3-4 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • cateva rosii sau bulion
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • 1 l bors
  • 100 gr fidea
  • 1 ou
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Si mie imi place foarte mult.................mai ales acum primavara cu loboda proaspata...............o am in plan.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radautana
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide