Este o ciorba in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa si nu in ultimul rand usor de preparat. Primavara-vara este sezonul macrisului, dar cum mie imi place foarte mult, am pus si la congelator…:)
Se pune carnita (poate fi orice fel de carne, la alegere) taiata cubulete mici la fiert in apa cu sare/vegeta, cand este aproape fiarta adaugati orezul si lasati sa fiarba. Cand sunt fierte atat carnea cat si orezul adaugam macrisul congelat si mai lasam pe foc mediu circa 15 minute. Dupa acest timp oprim focul si lasam sa se raceasca putin. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii