autor:

Menuca

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de macris pe carne de porc afumata

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
-carne de porc, -macris, -1 ceapa, -1 adei rosu 1 galben, -1 morcov, -1 patrunjel radacina, -verdeata-patrunjel,telina,liostean, -50 gr orez, -2 galbenuse, -2 linguri smantana, -sare,piper, -3 catei usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se spla bine carnea si se pune ;la fiert in oala in apa rece. Taiati marunt morcuvul,partanjelul radacina,ceapa si ardeiul se pun la calit in tigaie cu putin ulei.Cand carnea este fiearta de jumatate se pune zarzavatul calit.
Macrisul se alege si se scoate de la fiecare frunza care este mai batrana vena,daca nu cand fierbe ramane ca si ata in ciorba,se spala bine si se taie fideluta.
Cand zarzavatul este fiert se pune in ciorba orezul ,se lasa sa dea cateva clocote si se adauga macrisul,se potriveste de sare,piper si se pune verdeata taiata marunt.
Se ia oala de pe foc,ciorba se lasa putin sa se racoreasca si se drege cu smantana,galbenusurile batute bine si cu usturoiul zdrobit.Este o ciorba foarte buna pe timp de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de macris pe carne de porc afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat cu carne de porc

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bertea Constantin , 31 mai 2014

    buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    Imi place,am pus macris si in lada frigorifica .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte, foarte buna! sanatoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Super gustoasa,asa ca in Ardeal!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Apetisanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -carne de porc
  • -macris
  • -1 ceapa
  • -1 adei rosu 1 galben
  • -1 morcov
  • -1 patrunjel radacina
  • -verdeata-patrunjel,telina,liostean
  • -50 gr orez
  • -2 galbenuse
  • -2 linguri smantana
  • -sare,piper
  • -3 catei usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Menuca
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa cu razalai

Supa cu razalai

Razalaii Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cod in crusta de malai si legume la abur

Cod in crusta de malai si legume la abur

Fileurile de cod,se curata,se spala,se transeaza ,se lasa la scurs pe prosop de hartie,apoi se sareaza

4 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place,am pus macris si in lada frigorifica .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste