autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de manzat

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
2 felii os de manzat, 600 gr spata de manzat, 1 morcov, 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 radacina mica de pastarnac, 1 bucata ardei rosu, 100 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food), 1 lingura sos de legume, sare, piper, bors pentru acrit, cam 500 ml, cativa taitei, salata de ardei iuti pentru servit (o gasiti la Bunatati din Natura)

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici.
Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase.
Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie.
Curatam ceapa, o tocam, pastarnacul si morocul il decojim si le taiem cubulete mici.
Ardeiul il taiem bucatele mici, patrunjelul il tocam marunt, indepartand cozile.
Incercam carnea, si cand este fiarta mai bine de jumatate, adaugam legumele pregatite mai sus, doar ca mai pastram putin patrunjel tocat.
Lasam sa fiarba vreo 20 de minute, punem rosiile decojite tocate si sosul de legume.
Dam gust cu sare si piper.
Lasam sa mai dea cateva colcote, adaugam borsul fierbinte.
Cand da in clocot, punem cativa taitei si mai lasam ciorba pe foc pana sunt fierti si acestia din urma.
Cand este gata, o tragem de pe foc, presaram patrunjelul verde tocat si lasam acoperita ciorba 10 minute, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare din carne de manzat

Ciorba de perisoare din carne de manzat

Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina.

4 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu afumatura si legume

Ciorba de pui cu afumatura si legume

Incepem prin a spala si a curata legumele (eu le spal si pe cele din conserva/borcan). Ceapa, morcovul,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2 felii os de manzat
  • 600 gr spata de manzat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 bucata ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food)
  • 1 lingura sos de legume
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  • cam 500 ml
  • cativa taitei
  • salata de ardei iuti pentru servit (o gasiti la Bunatati din Natura)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de mazare uscata