autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de maruntaie de miel

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg. maruntaie de miel, 1-2 buc. oua, 2 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 3-4 rosii, sare, 1 l apa, 3/4 l zeama de varza, o cescuta orez, patrunjel, marar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala si se fierb mai intii, apoi se ia spuma, dupa care se introduce zarzavatul. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc. Maruntaiele bine curatate, ca sa nu ramina vreun rest de intestin, se spala si se oparesc in apa clocotita. Se asaza in strecuratoare, sa se scurga bine toata apa, apoi se taie in bucatele mici si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30-40 minute. Se fierb intr-un vas 3/4 l zeama de varza si se ia spuma dupa care se rastoarna in oala cu ciorba. Se adauga si orezul, care a fost bine spalat. Dupa citeva clocote, ciorba este gata. Se da oala la o parte, se potriveste cu sare si acreala. In cazul cind nu este suficient de acra, se adauga zeama de lamiie. Pe deasupra se presara marar si patrunjel verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de maruntaie de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Coastele afumate se spala ,se pun in apa cat sa fie acoperite si se fierb la foc mic,avand grija

26 voturi    13 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2

Ciorba de burta 2

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. maruntaie de miel
  • 1-2 buc. oua
  • 2 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1/2 buc. pastirnac
  • 1/2 buc. radacina de patrunjel
  • 3-4 rosii
  • sare
  • 1 l apa
  • 3/4 l zeama de varza
  • o cescuta orez
  • patrunjel
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu ciolan crud