autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba de mazare si linte

Autor: liuba_g (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liuba_g (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
, 250 g linte uscata, 250 g mazare uscata, 3 morcovi medii, 2 radacini patrunjel, 2 radacini pastarnac, 1 radacina de telina mica, 1 cartof, 3 cepe mari, slanina dupa gust (eu am pus cca 50 gr), afumatura (eu am folosit ciolan afumat, 100 gr.), sare, piper, boia, cimbru, busuioc, tarhon dupa gust. Din aceste cantitati mie mi-a rezultat ciorba pentru o oala de 8 litri plina.,

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare


Se pun la inmuiat lintea si mazarea cel putin 6 ore (eu din lipsa de timp le-am pus la inmuiat de cu seara si le-am gatit abia seara urmatoare), intr-un vas cu multa apa (se umfla destul de mult). Dupa trecerea timpului de inmuiat, se spala bine. Se pune la fiert cu apa cu sare, cat sa acopere de 4 degete legumele. Pana da in fiert se taie rondele morcovul si albitura si se adauga in oala. Se taie si cartoful, dar se adauga peste jumatate de ora. Intre timp, se taie ceapa pestisori si slanina bucatele. Se pune in tigaie slanina si ceapa si se calesc putin, apoi se adauga si afumatura taiata cubulete. Se calesc la foc mediu, in tigaia acoperita, pana lintea si mazarea din cratita de ciorba sunt aproape fierte (se zdrobesc usor). Se adauga peste ceapa si afumatura din tigaie condimentele (sare, piper, boia, cimbru, busuioc, tarhon) dupa gust. Se mai lasa 5 minute, apoi toata compozitia din tigaie se adauga in ciorba, peste legume. Se face focul mare si se da intr-un clocot, apoi se face mediu si se fierbe inca jumatate de ora.



Se poate face, pentru post, varianta fara slanina si afumatura, iar pentru calirea cepei se poate folosi putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei. Cand s-a prajit

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Supa de zarzavat rapida la Robochef

Supa de zarzavat rapida la Robochef

Se pun in blender ceapa,morcovul,albitura curatate de coaja,spalate si se maruntesc.Apoi,se adauga

8 voturi    8 comentarii
10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g linte uscata
  • 250 g mazare uscata
  • 3 morcovi medii
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 cartof
  • 3 cepe mari
  • slanina dupa gust (eu am pus cca 50 gr)
  • afumatura (eu am folosit ciolan afumat
  • 100 gr.)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • busuioc
  • tarhon dupa gust. Din aceste cantitati mie mi-a rezultat ciorba pentru o oala de 8 litri plina.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de gulii cu nucsoara