autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba de mazare si linte

Autor: liuba_g (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liuba_g (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
, 250 g linte uscata, 250 g mazare uscata, 3 morcovi medii, 2 radacini patrunjel, 2 radacini pastarnac, 1 radacina de telina mica, 1 cartof, 3 cepe mari, slanina dupa gust (eu am pus cca 50 gr), afumatura (eu am folosit ciolan afumat, 100 gr.), sare, piper, boia, cimbru, busuioc, tarhon dupa gust. Din aceste cantitati mie mi-a rezultat ciorba pentru o oala de 8 litri plina.,

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare


Se pun la inmuiat lintea si mazarea cel putin 6 ore (eu din lipsa de timp le-am pus la inmuiat de cu seara si le-am gatit abia seara urmatoare), intr-un vas cu multa apa (se umfla destul de mult). Dupa trecerea timpului de inmuiat, se spala bine. Se pune la fiert cu apa cu sare, cat sa acopere de 4 degete legumele. Pana da in fiert se taie rondele morcovul si albitura si se adauga in oala. Se taie si cartoful, dar se adauga peste jumatate de ora. Intre timp, se taie ceapa pestisori si slanina bucatele. Se pune in tigaie slanina si ceapa si se calesc putin, apoi se adauga si afumatura taiata cubulete. Se calesc la foc mediu, in tigaia acoperita, pana lintea si mazarea din cratita de ciorba sunt aproape fierte (se zdrobesc usor). Se adauga peste ceapa si afumatura din tigaie condimentele (sare, piper, boia, cimbru, busuioc, tarhon) dupa gust. Se mai lasa 5 minute, apoi toata compozitia din tigaie se adauga in ciorba, peste legume. Se face focul mare si se da intr-un clocot, apoi se face mediu si se fierbe inca jumatate de ora.



Se poate face, pentru post, varianta fara slanina si afumatura, iar pentru calirea cepei se poate folosi putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Taiem castravetii marunt sau ii dam pe razatoarea mare, acoperim cu sare si ii lasam la rece pentru

6 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume
Supă cremă verde

Supă cremă verde

Aşa cum îţi spuneam, supele creme sunt plăcerea mea pentru un prânz delicat şi fin. Zilele

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g linte uscata
  • 250 g mazare uscata
  • 3 morcovi medii
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 cartof
  • 3 cepe mari
  • slanina dupa gust (eu am pus cca 50 gr)
  • afumatura (eu am folosit ciolan afumat
  • 100 gr.)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • busuioc
  • tarhon dupa gust. Din aceste cantitati mie mi-a rezultat ciorba pentru o oala de 8 litri plina.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ciuperci