autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba de mazare si linte

Autor: liuba_g (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liuba_g (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
, 250 g linte uscata, 250 g mazare uscata, 3 morcovi medii, 2 radacini patrunjel, 2 radacini pastarnac, 1 radacina de telina mica, 1 cartof, 3 cepe mari, slanina dupa gust (eu am pus cca 50 gr), afumatura (eu am folosit ciolan afumat, 100 gr.), sare, piper, boia, cimbru, busuioc, tarhon dupa gust. Din aceste cantitati mie mi-a rezultat ciorba pentru o oala de 8 litri plina.,

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare


Se pun la inmuiat lintea si mazarea cel putin 6 ore (eu din lipsa de timp le-am pus la inmuiat de cu seara si le-am gatit abia seara urmatoare), intr-un vas cu multa apa (se umfla destul de mult). Dupa trecerea timpului de inmuiat, se spala bine. Se pune la fiert cu apa cu sare, cat sa acopere de 4 degete legumele. Pana da in fiert se taie rondele morcovul si albitura si se adauga in oala. Se taie si cartoful, dar se adauga peste jumatate de ora. Intre timp, se taie ceapa pestisori si slanina bucatele. Se pune in tigaie slanina si ceapa si se calesc putin, apoi se adauga si afumatura taiata cubulete. Se calesc la foc mediu, in tigaia acoperita, pana lintea si mazarea din cratita de ciorba sunt aproape fierte (se zdrobesc usor). Se adauga peste ceapa si afumatura din tigaie condimentele (sare, piper, boia, cimbru, busuioc, tarhon) dupa gust. Se mai lasa 5 minute, apoi toata compozitia din tigaie se adauga in ciorba, peste legume. Se face focul mare si se da intr-un clocot, apoi se face mediu si se fierbe inca jumatate de ora.



Se poate face, pentru post, varianta fara slanina si afumatura, iar pentru calirea cepei se poate folosi putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de sfecla rosie cu hrean

Supa de sfecla rosie cu hrean

Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se amestecă apoi cu 1 litru

15 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in

4 voturi    8 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g linte uscata
  • 250 g mazare uscata
  • 3 morcovi medii
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 cartof
  • 3 cepe mari
  • slanina dupa gust (eu am pus cca 50 gr)
  • afumatura (eu am folosit ciolan afumat
  • 100 gr.)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • busuioc
  • tarhon dupa gust. Din aceste cantitati mie mi-a rezultat ciorba pentru o oala de 8 litri plina.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde