autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, Cap si maruntaie de miel, morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie, o lingura orez, bors, zeamasau sare de lamiie sau otet, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare, tarhon, leustean.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

188 voturi

Mod de preparare


Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin git si capetele osoase ale pulpelor,sau circa 1/2 kg alta carne cu mai mult os (piept).Capul intreg cu 1/3 din git, plus capetele osoase ale pulpelor se pun intr-o oala cu 2 l apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. In acest timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, intr-o oala de 5-6 l, amestecind mereu; apoi se adauga carnea cu apa in care a stat si o lingurita de sare. Se firbe 50-60 minute; se adauga apoi orezul, se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se lasa sa fiarba inca 20 minute. Se acreste, dupa gust, cu bors sau cu alta substanta acra,completind lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba este prea deasa, lasind sa mai fiarba citeva clocote. Carnea se scoate de pe oase si se adauga in ciorba. Pentru aroma este indicat tarhonul, sau leusteanul.Cind este complet gata, se mai sareaza dupa gust. Daca se pregateste ciorba in cantitate mai mare se pun si maruntaie. Plaminii se taie bucati cit se poate de mici ,rinichiul se taie in bucatele, ca sa poata intra apa in canale si sa le spele bine. Ficatul se taie in bucati mici si se adauga in ciorba, cind toate sint fierte (se fierbenumai 5 minute, ca sa nu se intareasca). Din cap si maruntaie, se pot pregati circa 8 l ciorba; se maresc cantitatile celorlalte ingrediente preportional cu cantitatea de ciorba, procedind exact ca mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel - reteta casei

Ciorba de miel - reteta casei

Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor, capatana, cateva bucati de coasta,se spala bine,se portioneaza

62 voturi    13 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Carnea portionata,spalata,intestinele spalate si taiate lungi de 3-4cm,se pun in oala cu apa pe foc,se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta Peiov , 16 aprilie 2014

    multumesc!

  • Fara foto

    Cristina Irina , 17 mai 2013

    f buna daca gatesti see you putina dragoste.

  • Fara foto

    sorin , 02 iunie 2010

    De rahat. Nu se poate deschide pagina. Gatiti voi cu ce-am scris.Punct.!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

188 voturi

Ingrediente

  • Cap si maruntaie de miel
  • morcov si patrunjel cca 250 g
  • o ceapa de marime mijlocie
  • o lingura orez
  • bors
  • zeamasau sare de lamiie sau otet
  • un galbenus
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • sare
  • tarhon
  • leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

sorin

De rahat. Nu se poate deschide pagina. Gatiti voi cu ce-am scris.Punct.!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de pui