Autor:
LUBITA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 26 aprilie 2016
Ingrediente
8oog carne de miel pentru ciorba(cap,costite,oasele de la pulpe dezosate si intestinele curatate), 2cepe, 2cartofi(optional), 1morcov, 1telina mica, 1radacina de patrunjel, 1ardei gras, 1ardei iute, 4leg.de stevie, 2leg.leustean, 4leg.loboda rosie, 1l de bors, 1cutie mare de rosii in bulion, 1lingura orez, 2oua, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Carnea portionata,spalata,intestinele spalate si taiate lungi de 3-4cm,se pun in oala cu apa pe foc,se da in cateva clocote apoi se arunca apa,se spala bucatile de carne si se pun din nou la fiert cu apa rece si 1lingurita cu sare la foc moderat;cand incepe sa fiarba,se adauga ceapa si ardeiii taiate marunt,radacinoasele rase sau la fel taiate cubulete mici,cartofii taiati in sfertri,se lasa la fiert cu capac 20min apoi se rastoarna cutia cu rosii,stevia,loboda si 1legatura de leustean spalate si taiate marunt,se mai lasa pe foc 15-20min dupa care se condimenteaza,se adauga borsul fiert separat,orezul,leusteanul ramas taiat marunt iar dupa ce clocoteste se opreste focul si se drege cu ouale batute.
Se serveste cu ardei iute.