autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel bihoreana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
600 g carne de miel, 2 morcovi, 2 patrunjel, 1 gulioara, 1 ceapa, macris, tarhon, leustean, 1 ou, smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata...
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare.
Morcovii se calesc in putin ulei ca sa capete ciorba o culoare placuta.Se adauga la ciorba tot zarzavatul si se potriveste gustul de sare si piper.
Cind carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga macrisul, tarhonul si leusteanul.
Galbenusul se amesteca cu 200 ml smantana si un polonic ciorba fierbinte.
Se stinge focul sub ciorba si se rastoarna amestecul de galbenus cu smantana.
Daca e cazul se mai acreste.
Se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel bihoreana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat cu carne de porc

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Arata bine ciorbica ta bihoreana,dar eu ma laud cu ciorbica mea dobrogeana !!!! O acresc cu bors si o dreg numai cu galbenusuri de ou amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cand se adauga in ciorba.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bianca Igas , 15 aprilie 2014

    este super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    O bunatate de ciorba si eu o pregatesc la fel dar ii pun taitei de casa si o acresc cu bors proaspat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Bună ciorbiţa bihoreanî de miel. In afară de faptul că o acresc cu borş proaspăt şi eu o fac la fel.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Arata bine ciorbica ta bihoreana,dar eu ma laud cu ciorbica mea dobrogeana !!!! O acresc cu bors si o dreg numai cu galbenusuri de ou amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cand se adauga in ciorba.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de ciorba si eu o pregatesc la fel dar ii pun taitei de casa si o acresc cu bors proaspat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa