autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel bihoreana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
600 g carne de miel, 2 morcovi, 2 patrunjel, 1 gulioara, 1 ceapa, macris, tarhon, leustean, 1 ou, smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata...
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare.
Morcovii se calesc in putin ulei ca sa capete ciorba o culoare placuta.Se adauga la ciorba tot zarzavatul si se potriveste gustul de sare si piper.
Cind carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga macrisul, tarhonul si leusteanul.
Galbenusul se amesteca cu 200 ml smantana si un polonic ciorba fierbinte.
Se stinge focul sub ciorba si se rastoarna amestecul de galbenus cu smantana.
Daca e cazul se mai acreste.
Se serveste cu ardei iute.
Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata...
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare.
Morcov
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel bihoreana" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Mod de pregatire pentru aluat: -Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Pasti

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Arata bine ciorbica ta bihoreana,dar eu ma laud cu ciorbica mea dobrogeana !!!! O acresc cu bors si o dreg numai cu galbenusuri de ou amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cand se adauga in ciorba.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bianca Igas , 15 aprilie 2014

    este super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    O bunatate de ciorba si eu o pregatesc la fel dar ii pun taitei de casa si o acresc cu bors proaspat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Bună ciorbiţa bihoreanî de miel. In afară de faptul că o acresc cu borş proaspăt şi eu o fac la fel.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Arata bine ciorbica ta bihoreana,dar eu ma laud cu ciorbica mea dobrogeana !!!! O acresc cu bors si o dreg numai cu galbenusuri de ou amestecate cu zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cand se adauga in ciorba.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele