Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorbă de miel reţetă

Ingrediente

  • carne de miel cu os (cap, gat, coada, coaste)
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • 80 g orez
  • 2-3 oua
  • 200 ml smantana
  • 500 ml bors
  • frunze tarhon si leustean verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, la foc domol si inlaturam spuma formata.

Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa preferinta. Tocam verdeata, iar orezul il spalam.

Morcovii ii tragem la tigaie in putin ulei, pina cand acesta capata o culoare portocalie.

Punem tot zarzavatul in ciorba, peste carnea de miel si il lasam sa fiarba bine la foc potrivit cam 30 de minute.

Daca vi se pare ca bucatile de carne sunt prea mari, puteti dezosa carnea pe care o rupeti bucatele, apoi o adaugati in ciorba, impreuna cu orezul si borsul. Lasati sa fiarba orezul.

Stingem focul sub ciorba si galbenusurile le batem bine cu smantana, la care adaugam 1-2 polonice ciorba fierbinte. Daca doriti, puteti lasa si albusurile linga galbenusuri. Amestecati bine si rasturnati compozitia in restul ciorbei, invartind in ea mereu.

Adaugam deasupra verdeata tocata marunt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor