autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel mocaneasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
carne de miel cu os (cap, gat, coada, coaste), 3 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, putina telina, 80 g orez, 2-3 oua, 200 ml smantana, 500 ml bors, frunze tarhon si leustean verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, la foc domol si inlaturam spuma formata.

Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa preferinta. Tocam verdeata, iar orezul il spalam.

Morcovii ii tragem la tigaie in putin ulei, pina cand acesta capata o culoare portocalie.

Punem tot zarzavatul in ciorba, peste carnea de miel si il lasam sa fiarba bine la foc potrivit cam 30 de minute.

Daca vi se pare ca bucatile de carne sunt prea mari, puteti dezosa carnea pe care o rupeti bucatele, apoi o adaugati in ciorba, impreuna cu orezul si borsul. Lasati sa fiarba orezul.

Stingem focul sub ciorba si galbenusurile le batem bine cu smantana, la care adaugam 1-2 polonice ciorba fierbinte. Daca doriti, puteti lasa si albusurile linga galbenusuri. Amestecati bine si rasturnati compozitia in restul ciorbei, invartind in ea mereu.

Adaugam deasupra verdeata tocata marunt.
Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, la foc domol si inlat
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel mocaneasca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Croissante

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • carne de miel cu os (cap
  • gat
  • coada
  • coaste)
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • 80 g orez
  • 2-3 oua
  • 200 ml smantana
  • 500 ml bors
  • frunze tarhon si leustean verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu branza si bezea

Tort cu branza si bezea

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele