autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
carne de miel cu os (cap, gat, coada, coaste), 3 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, putina telina, 80 g orez, 2-3 oua, 200 ml smantana, 500 ml bors, frunze tarhon si leustean verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, la foc domol si inlaturam spuma formata.

Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa preferinta. Tocam verdeata, iar orezul il spalam.

Morcovii ii tragem la tigaie in putin ulei, pina cand acesta capata o culoare portocalie.

Punem tot zarzavatul in ciorba, peste carnea de miel si il lasam sa fiarba bine la foc potrivit cam 30 de minute.

Daca vi se pare ca bucatile de carne sunt prea mari, puteti dezosa carnea pe care o rupeti bucatele, apoi o adaugati in ciorba, impreuna cu orezul si borsul. Lasati sa fiarba orezul.

Stingem focul sub ciorba si galbenusurile le batem bine cu smantana, la care adaugam 1-2 polonice ciorba fierbinte. Daca doriti, puteti lasa si albusurile linga galbenusuri. Amestecati bine si rasturnati compozitia in restul ciorbei, invartind in ea mereu.

Adaugam deasupra verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă tradiţională

Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda.

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • carne de miel cu os (cap
  • gat
  • coada
  • coaste)
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • 80 g orez
  • 2-3 oua
  • 200 ml smantana
  • 500 ml bors
  • frunze tarhon si leustean verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Coronita de miel umpluta