autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de miel (reteta traditionala)

Autor: mia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
cap de miel,, sira de spinare portionata,, o jumatate borjoc(plaman),, mate,, 2 legaturi ceapa verde, , 2 linguri orez,, leustean, , sare de lamaie sau bors dupa gust, bulion, sare dupa gust, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

42 voturi

Mod de preparare

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma cand da in fiert dupa care se
pune ceapa verde taiata marunt si se lasa sa fiarba.in alt vas se fierb matele dupa ce le-am despicat si spalat bine. plamanul se taie marunt si dupa ce l-am spalat bine turnam apa clocotita peste el, scurgem apa si il adaugam la ciorba, sa fiarba cu carnea.cand carnea este aproape fiarta adaugam sare dupa gust si orezul spalat.cand si orezul este aproape fiert adaugam bulionul, matele fierte separat si leusteanul, mai fierbem 10 min, la urma acrim dupa gust si adaugam oul batut bine. pofta buna!
m-am hotarat sa scriu aceasta reteta pt ca m-am uitat de curiozitate pe net si nu am gasit o reteta de ciorba de miel \"adevarata\". doamnelor la ciorba de miel nu exista morcov, pastarnac, patrunjel, etc.!
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de miel (reteta traditionala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de dovlecel

Supa de dovlecel

Se curata dovlecelul, se rade si se sareaza, lasandu-se asa pana calim ceapa, rosiile si ardeiul. Adaugam

7 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea Keleti Lapsanschi , 26 aprilie 2014

    Cu tot respectul dar ciorba prin definitia ei contine si niscai zarzavat cum zicea marele Radu Anton Roman.Sunt deacord sa-l contraziceti dupa ce ii gustati reteta intai.Dar gusturile nu se discuta....

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 30 mai 2013

    bineee! Ai dreptate! Pai ori este ciorba de miel, ori de zarzavat! Dupa reteta ta se mai simte si gustul mielului ceea ce este foarte important! inca o data felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

42 voturi

Ingrediente

  • cap de miel,
  • sira de spinare portionata,
  • o jumatate borjoc(plaman),
  • mate,
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 linguri orez,
  • leustean
  • sare de lamaie sau bors dupa gust
  • bulion
  • sare dupa gust
  • un ou

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA CU BULION SI GALUSTE