autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională

Autor: mia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
cap de miel,, sira de spinare portionata,, o jumatate borjoc(plaman),, mate,, 2 legaturi ceapa verde,, 2 linguri orez,, leustean,, sare de lamaie sau bors dupa gust, bulion, sare dupa gust, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

43 voturi

Mod de preparare

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma cand da in fiert dupa care se

pune ceapa verde taiata marunt si se lasa sa fiarba.in alt vas se fierb matele dupa ce le-am despicat si spalat bine. plamanul se taie marunt si dupa ce l-am spalat bine turnam apa clocotita peste el, scurgem apa si il adaugam la ciorba, sa fiarba cu carnea.cand carnea este aproape fiarta adaugam sare dupa gust si orezul spalat.cand si orezul este aproape fiert adaugam bulionul, matele fierte separat si leusteanul, mai fierbem 10 min, la urma acrim dupa gust si adaugam oul batut bine. pofta buna!

m-am hotarat sa scriu aceasta reteta pt ca m-am uitat de curiozitate pe net si nu am gasit o reteta de ciorba de miel "adevarata". doamnelor la ciorba de miel nu exista morcov, pastarnac, patrunjel, etc.!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă tradiţională" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto). Punem

26 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim,

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea Keleti Lapsanschi , 26 aprilie 2014

    Cu tot respectul dar ciorba prin definitia ei contine si niscai zarzavat cum zicea marele Radu Anton Roman.Sunt deacord sa-l contraziceti dupa ce ii gustati reteta intai.Dar gusturile nu se discuta....

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 30 mai 2013

    bineee! Ai dreptate! Pai ori este ciorba de miel, ori de zarzavat! Dupa reteta ta se mai simte si gustul mielului ceea ce este foarte important! inca o data felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

43 voturi

Ingrediente

  • cap de miel,
  • sira de spinare portionata,
  • o jumatate borjoc(plaman),
  • mate,
  • 2 legaturi ceapa verde,
  • 2 linguri orez,
  • leustean,
  • sare de lamaie sau bors dupa gust
  • bulion
  • sare dupa gust
  • un ou

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de pui