autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
carne cu os de miel(ied), capatana (facultativ), ceapa uscata,morcov, pastarnac, ardei, telina, rosii sau suc de rosii,fidea subtire cu ou sau 2-3 linguri de orez, bors sau bors Magic, 2 oua,sare sau deliKat, leustean verde sau tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Carnea de miel sau ied se curata f. bine , se spala si se pune la fiert in apa rece. Daca folositi si capatana (care este f. buna)se va avea in vedere sa se indeparteze maxilarul, sa se sparga cavitatea nazala, etc. si dupa aceea se pune la fiert.

Se indeparteaza spuma, se pune zarzavatul tocat f. marunt (ceapa)sau dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce s-au fiert toate (carnea de miel sau ied fierbe usor)se pune sucul de rosii ,iar daca se folosesc rosii acestea se vor oparii in apa fiarta, se vor indeparta pielitele si se vor toca marunt. Se mai lasa sa fiarba rosiile apoi se potriveste de sare, se adauga borsul si fideaua.Daca se foloseste orez, acesta se spala si se pune la fier inainte de a adauga sucul de rosii.

La final, se drege ciorba cu ouale batute astfel:

-daca preferi zdrentele(de ou), ouale se pun doar batute

-daca nu preferi zdrentele ouale se vor desface in putina apa rece sau o lingura de otet avand grija sa nu iasa ciorba pre acra, deci se pune mai putin bors

Se orneaza cu leustean verde sau tarhon tocat fin si se acopera cu capacul cateva minute.

Cand se serveste se mai pune deasupra leusten verde tocat fin si va avea o aroma deosebita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se

32 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Gustoasa...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

    Ma bucur ca imi testezi retele si ca iti plac. IMI PLACE CUM ARATA CIORBITA TA.(Mi-ai facut pofta).

Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • carne cu os de miel(ied)
  • capatana (facultativ)
  • ceapa uscata,morcov
  • pastarnac
  • ardei
  • telina
  • rosii sau suc de rosii,fidea subtire cu ou sau 2-3 linguri de orez
  • bors sau bors Magic
  • 2 oua,sare sau deliKat
  • leustean verde sau tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura