autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oase afumate

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
700-800 oase garf cu carne pe ele, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 1 ardei kapia, 2 cartofi de marime medie, 200 ml zeama de varza, 100 ml suc de rosii, cateva fire de tarhon, 2-3 frunze de leusetean, 1/2 legatura de patrunjel, cateva boabe de piper, 1 catel de usturoi, smantana - pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput calim oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt. Le vom cali pana se moaie ceapa, amestecand continuu.



In 2.5 l de apa punem restul legumelor tocate in cuburi, la fiert, cu exceptia cartofilor. Punem si oasele calite cu ceapa si morcovi, adaugam sucul de rosii si zeama de varza pe care am fiert-o in prealabil. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam si cartofii taiati cuburi mai mici, usturoi, piper tarhonul si leusteanul. Vom lua spuma de cate ori este necesar.



Avand in vedere ca zeama de varza este sarata, este bine sa gustam pentru a verifica daca eset nevoie sa mai adaugam sare. Cand cartofii si carnea s-au fiert, luam oala de pe foc si putem servi, cu putina smantana si patrunjel tocat. Putem scoate carnea de pe oase inainte de a servi, daca nu ne place aspectul lor in farfurie.



Descopera alte retete delicioase pe blogul Diva in Bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase afumate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de oase afumate la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7 l

Ciorba ardeleneasca de oase afumate la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7 l

Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert in slow cooker Crock-Pot digital 4.7 l Se toaca

55 voturi    2 comentarii
4h 10 min
Slow Cooking
Ciorba  ardeleneasca de oase afumate

Ciorba ardeleneasca de oase afumate

Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert . Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza

8 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Irina Sarion , 26 martie 2014

    apetisant ...!!!!

  • Mihaela Missy , 10 februarie 2014

    astazi am avut la masa,printre altele...aceasta ciorba..nu am cuvinte ce bunatate..repede s-a terminat..multumim de aceste retete minunate!!!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • 700-800 oase garf cu carne pe ele
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei kapia
  • 2 cartofi de marime medie
  • 200 ml zeama de varza
  • 100 ml suc de rosii
  • cateva fire de tarhon
  • 2-3 frunze de leusetean
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • cateva boabe de piper
  • 1 catel de usturoi
  • smantana - pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de praz cu iaurt