autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oase

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete, 1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita, 1,5-2 l bors, 2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac/patrunjel, 50-60 g telina, 1-2 rosii, 1 ardei gras, 1 cartof, o mana zdravana de frunze de stevie, spanac, loboda, 1 legatura de leustean + patrunjel, 1-2 oua pentru dres, 3 linguri ulei, 3-4 linguri smantana pentru dres, 2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional), sare, piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete. E o placere sa le rontai. Ne abtinem si dam si la catei cate ceva.
Spalati oasele si puneti-le la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati o ceapa, morcovul feliat, albitura cubulete, rosia si ardeiul taiate marunt si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30 minute. Puneti in oala in care fierb oasele si tijele taiate bucati de la legatura de verdeata.
Intre timp caliti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugati mana de verdeturi spalate si tocate si baza pentru mancaruri, aproximativ 7-8 minute. Adaugati in ciorba cartoful taiat bucati mari si verdeturile calite, apoi lasati sa fiarb impreuna 10-15 minute la foc mic. La urma adaugati borsul clocotit (puteti folosi bors magic, otet, zeama de lamaie, etc. dupa gust).
Puneti in supiera 1-2 galbenusuri si smantana, adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne care s-au desfacut de pe oase, dregeti gustul de sare si piper, decorati cu frunze de leustean si ciorba este gata de servit la masa.
Se poate acri in farfurie, dupa gust, cu otet sau zeama de lamaie. Se serveste cu ardei iuti proaspeti, murati sau uscati, peperoni murati, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din oase de porc si smantana

Ciorba din oase de porc si smantana

Mai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa, adaugand un praf de sare. Inlaturam

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Se face rapid si usor si este perfecta pentru acest sezon. Spalam oasele bine si le punem intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete
  • 1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita
  • 1,5-2 l bors
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 50-60 g telina
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • o mana zdravana de frunze de stevie
  • spanac
  • loboda
  • 1 legatura de leustean + patrunjel
  • 1-2 oua pentru dres
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana pentru dres
  • 2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional)
  • sare
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare