autor:

Anca E. Voicu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de os afumat

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
1 kg oase de porc afumate feliate, 1 morcov, 1 ceapa uscata, 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov, ardei gras verde, ardei gras rosu, radacina si frunze de telina), 2 linguri de rosii pasate la conserva, 1 lingura de orez, 1 ou, 1 varf de lingurita sare de lamaie, 1 varf de lingurita sare, Verdeturi: marar, patrunjel si leustean.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.

Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.
Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.
Se adauga 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si se toarna in ciorba. Se amesteca bine.
Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt.

Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri

51 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se alege, se trece printr-un jet de apa si se pune in oala. Se adauga apa; fasolea sa fie

25 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 15 %
129.99 lei
110.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu , 07 februarie 2018

    Foarte buna si gustoasa aceasta ciorba, este pe gustul meu, bravooooooooo.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc afumate feliate
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata
  • 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov
  • ardei gras verde
  • ardei gras rosu
  • radacina si frunze de telina)
  • 2 linguri de rosii pasate la conserva
  • 1 lingura de orez
  • 1 ou
  • 1 varf de lingurita sare de lamaie
  • 1 varf de lingurita sare
  • Verdeturi: marar
  • patrunjel si leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Nicu

Foarte buna si gustoasa aceasta ciorba, este pe gustul meu, bravooooooooo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbica de perisoare