autor:

Anca E. Voicu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de os afumat

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
1 kg oase de porc afumate feliate, 1 morcov, 1 ceapa uscata, 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov, ardei gras verde, ardei gras rosu, radacina si frunze de telina), 2 linguri de rosii pasate la conserva, 1 lingura de orez, 1 ou, 1 varf de lingurita sare de lamaie, 1 varf de lingurita sare, Verdeturi: marar, patrunjel si leustean.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.

Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.
Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.
Se adauga 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si se toarna in ciorba. Se amesteca bine.
Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt.

Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Intre

35 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi

26 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu , 07 februarie 2018

    Foarte buna si gustoasa aceasta ciorba, este pe gustul meu, bravooooooooo.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc afumate feliate
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata
  • 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov
  • ardei gras verde
  • ardei gras rosu
  • radacina si frunze de telina)
  • 2 linguri de rosii pasate la conserva
  • 1 lingura de orez
  • 1 ou
  • 1 varf de lingurita sare de lamaie
  • 1 varf de lingurita sare
  • Verdeturi: marar
  • patrunjel si leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Nicu

Foarte buna si gustoasa aceasta ciorba, este pe gustul meu, bravooooooooo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare