autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE OUA

Autor: CRISTINA LAURA TUDOSE (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTINA LAURA TUDOSE (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
1 CEAPA ROSIE CU COAJA, 2 LINGURI FAINA, 3 LINGURI ULEI, SARE DUPA GIST, DELICAT - DUPA GUST, OTET MERE + MIERE - PT. ACRIT SUPA, 1 LINGURITA ZAHAR, VERDEATA: MARAR + PATRUNJEL, OUA - 4 PT. 4 PORTII, SMANTANA - 1 LINGURITA DE PERSOANA

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu ceapa rosie intreaga, cu coaja si crestata in patru la varf + sare. Separat intr-o tigaie se caleste faina pana devine aurie, apoi se adauga uleiul si se stinge cu apa rece. Se pune amestecul din nou pe foc, pana se ingroasa putin, se scoate ceapa si se adauga in apa in care facem ciorba. Se pune delicat, otetul si zaharul - dupa gust. La final se pun ouale intregi, pe rand, cu grija, ca sa-si pastreze forma, se lasa 1-2 min. pe foc. Se stinge focul, se drege cu smantana si se adauga verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE OUA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua

Ciorba de oua

punem intr-un vas un pic de ulei,dupa care adaugam faina si facem un rantas. Cand este gata,punem

2 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat,

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de otet si smintina, se poate acri cu sana sau iaurt. Ouale se pot adauga si batute, lasate sa curga in fir usor.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 CEAPA ROSIE CU COAJA
  • 2 LINGURI FAINA
  • 3 LINGURI ULEI
  • SARE DUPA GIST
  • DELICAT - DUPA GUST
  • OTET MERE + MIERE - PT. ACRIT SUPA
  • 1 LINGURITA ZAHAR
  • VERDEATA: MARAR + PATRUNJEL
  • OUA - 4 PT. 4 PORTII
  • SMANTANA - 1 LINGURITA DE PERSOANA

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In loc de otet si smintina, se poate acri cu sana sau iaurt. Ouale se pot adauga si batute, lasate sa curga in fir usor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SFECLA