Ciorbă de perișoare din carne de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorbă de perișoare din carne de pui

Ingrediente

  • carne de pui (pulpe, aripi, spate)
  • 3 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 gulie
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat)
  • sare după gust
  • pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză, borș, oțet)
  • 50 ml ulei
  • Pentru perișoare:
  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • 200 g orez cu bob lung (uscat)
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapa albă
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

Spălăm, porționăm carnea de pui. Punem 3-4 l de apă la fiert. Punem carnea la fiert și spumăm zeama (îndepărtăm spuma pe care o produce carnea în timpul fierberii, la primele clocote, astfel ciorba (supa) nu va fi tulbure).

Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele cu carnea de pui (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.

Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină. Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.

Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.

Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise