autor:

Pajint_Melinda

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de perișoare din carne de pui

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2014

Ingrediente
carne de pui (pulpe, aripi, spate), 3 morcovi, 1/2 țelină, 1 gulie, 1 roșie, 1 ardei gras, 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat), sare după gust, pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză, borș, oțet), 50 ml ulei, , Pentru perișoare:, , 500 g carne tocată de pui, 1 ou, 200 g orez cu bob lung (uscat), 1 lingură făină, 1 ceapa albă, sare, piper după gust,

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Spălăm, porționăm carnea de pui. Punem 3-4 l de apă la fiert. Punem carnea la fiert și spumăm zeama (îndepărtăm spuma pe care o produce carnea în timpul fierberii, la primele clocote, astfel ciorba (supa) nu va fi tulbure).



Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele cu carnea de pui (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.



Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină. Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.



Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.



Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perișoare din carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovlecei

Supa-crema de dovlecei

Se curata si se taie feliute usturoiul si ceapa. Se calesc in putin ulei. Se adauga dovleceii felii(fara

2 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu ciolan crud

Bors cu ciolan crud

Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

14 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Atitiene Ionut , 27 mai 2015

    Cum vine asta,ciorba de perisoare dar are si carne de pui ???

  • Fara foto

    Pajint Melinda , 21 iunie 2014

    Multumesc!

  • Fara foto

    Lacramioara Raducea , 21 iunie 2014

    o ciorba adevarata traditionala .

    • Fara foto

      Pajint Melinda , 19 iunie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 11 iunie 2014

      excelent

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • carne de pui (pulpe
  • aripi
  • spate)
  • 3 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 gulie
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat)
  • sare după gust
  • pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză
  • borș
  • oțet)
  • 50 ml ulei
  • Pentru perișoare:
  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • 200 g orez cu bob lung (uscat)
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapa albă
  • sare
  • piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste