autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
Ardei gras, carne tocata(porc+vitel), leustean, morcov, oase de vita, orez, oua, patrunjel, rosii, sare, smantana, telina., , 750 g carne tocata(porc+vitel), 300 g oase, 3 cepe de marime mijlocie, 4 linguri orez, 2 morcovi, 1 telina, 2 ardei grasi, 2-3 cartofi, 3-4 rosii mari, 2 oua, smantana, sare, patrunjel, leustean, ardei iute.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un praf de sare cateva minute. Se umple cu apa si se fierbe pana se inmoaie legumele. Se adauga cartofii taiati in cubulete mici. Cand sunt aproape fierti se pun rosiile decojite si trecute prin razatoare. Se prepara amestecul pentru perisoare: carnea tocata se amesteca cu 1 ceapa mare trecuta prin razatoare, o legatura de patrunjel tocata marunt, un ou, 4 linguri orez, sare si piper. Se fac perisoare potrivite la marime care se pun in ciorba. Se lasa pe foc pana sunt fierte. Se adauga borsul, se drege ciorba cu un ou si smantana, se pune o legatura de patrunjel si cateva frunze de leustean taiate marunt. Se potriveste de sare si acreala. Se poate servi cu ardei iute.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba mea de perisoare

Ciorba mea de perisoare

Se pune oala la fiert,cand fierbe apa se pune zarzavatul tocat se lasa la fiert si se prepara perisoarele

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (10 portii)

Ciorba de perisoare (10 portii)

Se spala carnea si se lasa la scurs ,se da prin masina de tocat se amesteca cu oul,sere,piper,orez,

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristi , 08 august 2009

    Cu oasele ce ai facut?

  • Fara foto

    Sidy , 26 iulie 2009

    Ciorba aceasta parca este facuta in bucataria mea !!! Bravo Carmen ! Atata doar ca nu am pus cartof pina acum, dar voi incerca...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ardei gras
  • carne tocata(porc+vitel)
  • leustean
  • morcov
  • oase de vita
  • orez
  • oua
  • patrunjel
  • rosii
  • sare
  • smantana
  • telina.
  • 750 g carne tocata(porc+vitel)
  • 300 g oase
  • 3 cepe de marime mijlocie
  • 4 linguri orez
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 rosii mari
  • 2 oua
  • smantana
  • sare
  • patrunjel
  • leustean
  • ardei iute.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cristi

Cu oasele ce ai facut?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta