autor:

lizz

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1 ceapa tocata, 1 ardei gras taiat cubulete, zarzavat pentru ciorbe, sare si ce alte condimente mai doreste fiecare., 1 lingura otet., , pentru perisoare:, 1/2 kg carne tocata amestec sau vita, 1 lingura de orez, 1 ceapa tocata, 1 ou, 1 lingura faina, marar si patrunjel, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 3.5 litri se pun la fiert ceapa, ardeii si zarzavatul.
Perisoarele:
Imediat, intr-un castron se pun carnea tocata, ceapa, orezul, faina, oul, mararul, patrunjelul si sarea. Acestea se amesteca bine impreuna. Se ia apoi cu mainile ude compozitie cam cat o nuca si se fac bilute. Cand sunt gata, se pun in oala in care fierbe zarzavatul.
Se lasa sa fiarba 40 minute. cand este aproape gata se pune o lingura de bulion, o lingura de otet sau sare de lamaie si se sareaza dupa gust. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade

7 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Baron_Floriana

    Baron_Floriana (Chef de cuisine) , 24 iunie 2014

    este foarte buna,eu adaug si costita de porc.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Indiferent de reteta ciorba de perisoare este un deliciu...

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Multumesc. Sidy, si a ta arata deliciossss...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Si eu fac ciorba de perisoare destul de des, ne place mult. eu o gatesc uneori fara bulion sau pasta de tomate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Si eu fac ciorba de perisoare destul de des, ne place mult. eu o gatesc uneori fara bulion sau pasta de tomate.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari pentru ciorbica,eu am avut sapatamana aceasta ciorbica de perisoare,un amestec de carne de porc cu carne de pui,la care am adaugat un ou si o lingurita de boia dulce de ardei si am dres-o cu 5 oua(eu fac la oala de 6 kg)si cu bors din piata de la tarani, a iesit o nebunie.Ce rau imi pare ca nu i-am tras o poza,dar de acum incolo tot ceea ce gatesc fac si poza.Felicitari inca odata, pentru prezentarea reusita pe care ne-ai facut-o.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Delicioasa ciorbita ta...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      In compozitia perisoarelor, eu pun doar albusul de la ou. Galbenusul il amestec cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte si cu aceasta dreg ciorba...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • zarzavat pentru ciorbe
  • sare si ce alte condimente mai doreste fiecare.
  • 1 lingura otet.
  • pentru perisoare:
  • 1/2 kg carne tocata amestec sau vita
  • 1 lingura de orez
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • marar si patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

Baron_Floriana (Chef de cuisine)

este foarte buna,eu adaug si costita de porc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta