autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE PERISOARE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
Perisoarele se pot prepara din carne tocata de porc,de vitel(vita), carne tocata amestec porc cu vitel(vita) sau carne de pasare., Pentru perisoare am folosit de aceasta data 250 g carne tocata amestec porc si vitel,o ceapa mare,o lingura orez,sare,piper,cimbru,ienibahar dupa gust,putin marar tocat,un ou,o lingura apa minerala pentru fragezire., In rest am folosit o ceapa, un morcov, albitura,cateva felii de telina, ardei gras, 4 rosii, o lingura orez, 1 l bors pregatit in casa, leustean verde,tarhon verde, frunze de telina proaspata,putin marar,un ou,sare, zeama de carne., , Puteti folosi pentru a drege ciorba un ou intreg amestecat cu zeama din ciorba pentru a se forma zdrente foarte subtiri sau doar galbenusul pe care il, amestecati cu zeama din ciorba inainte de a-l turna in oala., Puteti folosi direct supa de carne sau cateva bucati de carne cu os.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

113 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt sau pestisori.
Rosiile se spala,se oparesc cca un minut ,se decojesc si se toaca marunt.Morcovul,telina si albitura se curata,se spala, se taie cubulete sau se rad pe razatoarea mare dupa preferinta.Ardeiul gras sau capia se spala,se scoate cotorul cu miezul si semintele lui si se taie cubulete.
Daca folositi cateva bucatele de carne cu os sau fara os,acestea se spala,se taie daca este cazul si se pun la fiert in apa rece.Bucatile de carne se pot scoate din ciorba in momentul in care au fiert sau le puteti lasa in ciorba in functie de preferinta.Dupa ce luati spuma adaugati ceapa si zarzavatul si lasati sa fiarba la foc mic.Cand sunt patrunse bine(carnea,ceapa si zarzavatul) se adauga rosiile tocate marunt,orezul si perisoarele una cate una.Cand incep sa se ridice la suprafata,se incearca daca sunt fierte si la mijloc. Borsul se fierbe in prealabil.Daca sunt fierte se toarna bors dupa gust si se lasa sa mai dea intr-un clocot.Se potriveste de sare,se adauga oul batut pentru zdrente sau numai galbenusul de ou amestecat cu zeama din ciorba inainte de a-l turna in oala ,verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Daca folositi supa de carne se adauga in timp ce ceapa si zarzavatul se inabusa cu putin ulei si se lasa fiarba,in rest procedandu-se ca mai sus.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE PERISOARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Carnea tocata se amesteca cu ouale,untul,verdeata taiata cat mai marunt,presarand sare si piper dupa

22 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba.Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul,

30 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine):

    Reteta este clasica,eu mi-am permis sa mai adaug doua linguri mari de smantana in amestec cu oul intreg,pentru a face culoare alba mai pronuntata.In rest nimic nou. Acelasi gust bun al ciorbei cu perisoare.

  • Fara foto

    deEah (Bucatar sef):

    am pregatit o exact ca in reteta a iesit superba :X foarte foarte buna:X ms frumos:*

  • PRICOPE FLORENTINA

    PRICOPE FLORENTINA (Maestru bucatar):

    Aiesit o ciorba minunata ...! Felicitari celui care a postat reteta ...!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine):

      chiar acuma am terminat-o!yammy!dar a trebuit sa o fac cu ce gasesc in comertul de aici,nu am gasit de cumparat nici telina nici pastranac.Am taiat cubulete carne de porc,am pus sare,morcovi rasii,ceapa,am gasit o albitura asemanatoare cu gulia am raso, ardei verde.Am condimentat,si am pus apa calda.Perisoarele le-am facut din carne de porc macinata,albus de ou,faina,orez,piper,condimente ca de chiftele,putina ceapa.Cand a clocotit am pus perisoarele,orez,bulion.Cand sau fiert am amestecat galbenusul cu smantana,am turnat,la fel si borsul,am folosit bors din comert deshidratat romanesc.La urma am pus 2 pumni de patrunjel taiat mare.Ca nu am norocu sa gasesc leustean.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefania Broscaru , 22 decembrie 2014

    Add a comment...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Intr-adevar este delicioasa... Multumesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Buna oricand!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Felicitari ,arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Va multumesc pentru aprecieri si pentru increderea acordata...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Multumesc tuturor pentru sfaturi si aprecieri...Si mie imi plac in general ciorbele,borsurile acrite cu zeama de varza,dar de 5 ani de cand tin un regim alimentar drastic mi-am pus poftele si micile placeri in cui...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Ciorba de perisoare e in topul preferintelor la ciorbe.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Iarna inacresc ciorba de perisoare cu moare de pe varza murata, e f. gustoasa!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Este preferata familiei.Nici eu nu pun ienibahar.O acresc cu bors si pun mult leustean tocat foarte fin.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      si noua ne place ciorba de perisoare! Eu pun gris in carne si ies foarte pufoase perisoarele!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      si noua ne place mult ciorbita de perisoare! Eu adaug in compozitia de carne 1 lingura de gris(nu pun orez)si ies pufoase si nu se sfarama

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Delicioasa ciorba !Ne place mult.Eu nu dau perisoarele prin faina. O fac peste 3 zile,de Anul Nou.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Felicitarile mele pentru modul in care ai prezentat ciorba.Fara cuvinte.O adevarata bucatareasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Multumesc mult de tot...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte buna.Eu o pregatesc mai mult cu carne de pui copiilor si le place mult.Prepar ciorbele cu bors proaspat de casa. Felicitari bucataresei!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Ma bucur mult Gina ca v-a placut ciorbita mea si iti multumesc pentru incredere...pupici...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile si comentariile voastre...

    • Fara foto

      Gina , 04 septembrie 2009

      Multumesc mult pentru reteta! Am facut si eu ciorbita de perisoare dupa reteta ta si am primit numai laude.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Fiecare gospodina are secretul ei. Oricum ciorba asta e prezentata foarte apetisant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Valentina chiar azi am papat ciorbita de perisoare !!! E minunata , preferata fiului mei !!!Tare buna ciorba ta ! Ienibahar nu m-am gandit sa pun....inca!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult ...Indiferent de reteta ciorba de perisoare este o bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      O grozavie!Si produsul final arata extraordinar! Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Si eu o fac putin diferit, dar nu conteaza, important e produsul final.Ciorbita ta arata apetisant si cred ca este foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Eu o fac altfel, dar voi incerca si aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

113 voturi

Ingrediente

  • Perisoarele se pot prepara din carne tocata de porc,de vitel(vita)
  • carne tocata amestec porc cu vitel(vita) sau carne de pasare.
  • Pentru perisoare am folosit de aceasta data 250 g carne tocata amestec porc si vitel,o ceapa mare,o lingura orez,sare,piper,cimbru,ienibahar dupa gust,putin marar tocat,un ou,o lingura apa minerala pentru fragezire.
  • In rest am folosit o ceapa
  • un morcov, albitura,cateva felii de telina, ardei gras
  • 4 rosii
  • o lingura orez
  • 1 l bors pregatit in casa
  • leustean verde,tarhon verde
  • frunze de telina proaspata,putin marar,un ou,sare
  • zeama de carne.
  • Puteti folosi pentru a drege ciorba un ou intreg amestecat cu zeama din ciorba pentru a se forma zdrente foarte subtiri sau doar galbenusul pe care il
  • amestecati cu zeama din ciorba inainte de a-l turna in oala.
  • Puteti folosi direct supa de carne sau cateva bucati de carne cu os.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar este delicioasa... Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui