autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne de pui tocata., 5 morcovi., 2 ardei capia rosii., 2 radacini de pastarnac., 300 gr varza alba tocata., 1 ceasca de orez(spalat)., 2 oua(pentru carnea de perisoare)., 3 oua(pentru dres ciorbica la urma)., 2 linguri de ulei din seminte de struguri., 1 legatura de patrunjel verde proaspat., 1 litru bors., 1 litru suc de rosii., 1 cutie rosii Pomodorre(rosii tocate in suc de rosii)., vegeta bio de la plafar,sare, piper roz proaspat macinat, tarhon uscat,menta uscata(fiecare pune ce condimente doreste).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

86 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe care il vom taia in ce forma dorim.Dupa ce am fiert zarzavatul,punem perisoarele pe care le-am pregatit in prealabil.Eu personal dau perisoarele prin faina,multa lume nu le da.Carnea tocata de pui se amesteca cu 2 oua,sare,vegeta(vegeta cumparata de la plafar nu contine sare), piper,tarhon uscat si orezul spalat si scurs de apa.Dupa ce am facut perisoarele si le-am dat prin faina,le punem pe un tocator si asteptam sa fiarba legumele si apoi punem perisoarele pe care le vom fierbe si pe ele cel putin 30 minute, la foc domol.Carnea de pui fierbe foarte repede.Separat vom fierbe si borsul ca sa fie gata pentru cand il vom pune in ciorba.Cu 15 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si cutia de rosii in bulion,dar pe care am incalzit-o intr-o alta craticioara.Cu 10 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si borsul care este deja dat in fiert, in alta craticioara.Asezonam cu condimentele care ne plac.La sfarsit punem o legatura de patrunjel tocat marunt si 1 litru de suc de rosii deja incalzit, cu cele 2 linguri de ulei si mai lasam sa dea in cateva clocote.Batem 3 oua intr-o farfurie si cand s-a mai racorit un pic ciorba punem si ouale la ciorba.Este o ciorba foarte buna.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Pentru prepararea perisoarelor,amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,1 ou,legatura de

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    ciorbica f buna, dar pasii ar fi putut fi descrisi intr-o maniera mai coerenta. In orice caz, o mancarica deliciu

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anysoara Tab , 11 ianuarie 2015

    arata super ciorba prezentata....sunt convinsa ca si gustul e pe masura...o sa prepar si eu.....membrilor familiei mele le plac mult ciorbele in general...si in special cea de perisoare..

  • Fara foto

    Nirestean Andreea , 23 iulie 2014

    Arata foarte buna ciorba de perisoare cu bulion , si familiei mele ne place mult ciorba aceasta , felicitari o prezentare foarte buna facuta , doar nu sunte-ti la master chef si cui nui place prezentarea de ce vizioneaza asemenea site-uri de mancaruri bravo :*

  • Fara foto

    Larisa Lary , 10 aprilie 2014

    pff ce mod de a prezenta o reteta plictisitor

    • Fara foto

      Gabriel Dorobantu , 23 iulie 2013

      orez spalat? oua nesparte sau zarzavatul nespalat?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      E grozava cu bulion, eu mai fac si fara, dar cu tarhon!

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

      O grozavie, foarte buna ciorba! Merci de reteta.

    • Fara foto

      desiree (Bucatar) , 25 noiembrie 2011

      as putea sa spun k o sa fie pentru prima data cand am sa fac ciorba de perisoare si sper sa fie buna...ma bucur k exista acest site..e foarte interesant....ce bine arata ciorbitza..yamy yamy...felicitari

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      E tare buna !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O ciorba de nota 10 ! Este preferata familiei si la noi, indiferent ca o fac cu rosii sau cu smantana...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Si la noi in familie este preferata baietilor mei.Multumesc mult pentru comentariile facute.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      E preferata familiei mele !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Buna, buna, hranitoare toti din familie o preferam.

    • Fara foto

      oswaldandrei , 18 decembrie 2009

      super

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      E foarte buna cu rosii, mie imi place in mod deosebit, felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc pentru comentarii,sunteti dragute,dar eu o fac cateodata si cu suc de rosii si o cutie de rosii tocate Pomodore,pentru ca asa le place la baietii mei,m-au innebunit cu sucul de rosii si supa de rosii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Ciorba de perisoare este o bunatate,imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Eu fac ciorba de perisoare alba, fara bulion.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Buna ciorba de perisoare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

86 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui tocata.
  • 5 morcovi.
  • 2 ardei capia rosii.
  • 2 radacini de pastarnac.
  • 300 gr varza alba tocata.
  • 1 ceasca de orez(spalat).
  • 2 oua(pentru carnea de perisoare).
  • 3 oua(pentru dres ciorbica la urma).
  • 2 linguri de ulei din seminte de struguri.
  • 1 legatura de patrunjel verde proaspat.
  • 1 litru bors.
  • 1 litru suc de rosii.
  • 1 cutie rosii Pomodorre(rosii tocate in suc de rosii).
  • vegeta bio de la plafar,sare
  • piper roz proaspat macinat
  • tarhon uscat,menta uscata(fiecare pune ce condimente doreste).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E grozava cu bulion, eu mai fac si fara, dar cu tarhon!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perişoare