autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
Pt. perisoare: 800 g carne tocata, 1 cescuta de cafea cu orez, 1 ou crud, piper, sare, boia, 1 lingura faina alba, vegeta dupa gustul fiecaruia., Pt ciorba: 2 cepe mai mici, 4-5 morcovi, 2-3 patrunjei radacina, o cescuta cafea cu orez, 1 legatura frunze de patrunjel, 250- 300 ml bulion, optional smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Iotro oala de 4 litri, punem la fiert zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus, foarte bine omogenizate. Cu mana umezita formam perisoare de marimea unei nuci, pe care le punem la fiert in oala cu zarzavat. Adaugam orezul spalt si scurs de apa. Dupa aproximativ 20-25 minute, adaugam bulionul, potrivim de sare si stingem focul. Acum adaugam patrunjelul verde taiat marunt. La servire, cine doreste poate sa consume smantana si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe

86 voturi    19 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ceapa se toaca marunt, se pune cateva minute la calit, dupa care se adauga morcovii taiati rondele

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Da Constanta e o ciorba agreata de aproape toata lumea.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Multam de comentariu Eugen, in perioada cand am postat reteta nu aveam aparat foto.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      " Ciorba de perisoare " era , pe vremuri proba- test pt viitoarele neveste si motiv de divort , daca perisoarele se sfarmau, pt femeile, deja maritate. Cine urmeaza psii dictati de tine, nu va avea probleme.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Asa fac si eu ciorba de perisoare,dar nu pun orez in ea ca nu le place copiilor mei,in schimb pun legume multe.Felicitari pentru reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Asa fac si eu ciorba de perisoare,dar nu pun orez in ea ca nu le place copiilor mei,in schimb pun legume multe.Felicitari pentru reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Asa fac si eu ciorba de perisoare,dar nu pun orez in ea ca nu le place copiilor mei,in schimb pun legume multe.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pt. perisoare: 800 g carne tocata
  • 1 cescuta de cafea cu orez
  • 1 ou crud
  • piper
  • sare
  • boia
  • 1 lingura faina alba
  • vegeta dupa gustul fiecaruia.
  • Pt ciorba: 2 cepe mai mici
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 patrunjei radacina
  • o cescuta cafea cu orez
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 250- 300 ml bulion
  • optional smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da Constanta e o ciorba agreata de aproape toata lumea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Zama saracului