autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE PERISOARE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
500g carne tocata (porc, vita, pasare sau amestec), 2 cepe, morcov, pastarnac, telina, ardei, suc de rosii sau 2 rosii coapte si decojite, sare, 1 cescuta de orez, 2 oua, leustean verde sau tarhon, zeama de lamaie sau orice altceva pentru acrit, 1-2 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert in apa rece ceapa, morcovul, pastarnacul, telina tocate marunt sau date pe razatoare ,cu putina sare si lingurile de ulei.Intre timp se pregatesc perisoarele din carne tocata in care se adauga putina ceapa data pe razatoarea mica, 1 ou si putina sare (verdeata optional).
Dupa ce s-a fiert zarzavatul se adauga perisoarele gata formate si ardeiul tocat marunt. Se spala orezul si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba perisoarele, iar spre sfarsit se adauga sucul de rosii sau rosiile tocate marunt. Se potriveste de sare, se acreste ciorba se drege cu oul batut.
La final se adauga leusteanul sau tarhonul si se acopera oala cateva minute cu un capac. Se poate servi cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE PERISOARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare la ceaun

Ciorba de perisoare la ceaun

Carnea se amesteca cu grisul cu ouale si cu un pic de patrunjel verde.Se pune sare si piper dupa

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, iar cand incepe sa clocoteasca,

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    foarte buna ! Eu pun in compozitia de carne 1 lingura de gris si ies foarte pufoase!

    • Fara foto

      Nadia , 07 octombrie 2009

      Foarte buna e ciorba de perisoare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      O bunatate...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      ft buna ciorba,exact pe gustul meu!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Imi place tare mult aceasta ciorba.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ciorba de perisoare este preferata mea, eu pun legumele cand fierbe apa, nu pun ceapa in perisoare si imi place sa mai adaug si cativa cartofi.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Tare bine arata,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

20 voturi

Ingrediente

  • 500g carne tocata (porc
  • vita
  • pasare sau amestec)
  • 2 cepe
  • morcov
  • pastarnac
  • telina
  • ardei
  • suc de rosii sau 2 rosii coapte si decojite
  • sare
  • 1 cescuta de orez
  • 2 oua
  • leustean verde sau tarhon
  • zeama de lamaie sau orice altceva pentru acrit
  • 1-2 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu fasole verde