Se pune oala cu apa la fiert si intre timp se curata ceapa care se taie marunt,morcovul care se da pe razatoarea mare,ardelulu care se taie cubulete,telina si pastarnacul care se taia marunt.Eu am facut fara pastarnac pentru ca nu am avut.Se pun legumele la fiert si intre timp se pregatesc perisoarele.
Intr un castron se amesteca carnea de vita si de porc macra,cu 1 ou,pesmet,sare ,piper,verdeata tocata marunt si lingura de lapte.Se omogenizeaza bine,nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici tare,potrivita.
Cu mainile udate cu apa se fac perisoarele si se pun in ciorba cand aceasta clocoteste.
Cand sunt fierte perisoarele se pune sucul de rosii, taiteii,se lasa sa fiarba inca 8_10 min dupa care se acreste,se sareaza,se pipereaza se mai lasa sa dea inca cateva clocote si se da deoparte.
Mararul,patrunjelul si leusteanul se toaca marunt,se adauga in ciorba si se acopera.
Serviti cu smantana si ardel iute.
Pofta mare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii