Se pune oala cu apa la fiert si intre timp se curata ceapa care se taie marunt,morcovul care se da pe razatoarea mare,ardelulu care se taie cubulete,telina si pastarnacul care se taia marunt.Eu am facut fara pastarnac pentru ca nu am avut.Se pun legumele la fiert si intre timp se pregatesc perisoarele.
Intr un castron se amesteca carnea de vita si de porc macra,cu 1 ou,pesmet,sare ,piper,verdeata tocata marunt si lingura de lapte.Se omogenizeaza bine,nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici tare,potrivita.
Cu mainile udate cu apa se fac perisoarele si se pun in ciorba cand aceasta clocoteste.
Cand sunt fierte perisoarele se pune sucul de rosii, taiteii,se lasa sa fiarba inca 8_10 min dupa care se acreste,se sareaza,se pipereaza se mai lasa sa dea inca cateva clocote si se da deoparte.
Mararul,patrunjelul si leusteanul se toaca marunt,se adauga in ciorba si se acopera.
Serviti cu smantana si ardel iute.
Pofta mare.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii