Se pune oala cu apa la fiert si intre timp se curata ceapa care se taie marunt,morcovul care se da pe razatoarea mare,ardelulu care se taie cubulete,telina si pastarnacul care se taia marunt.Eu am facut fara pastarnac pentru ca nu am avut.Se pun legumele la fiert si intre timp se pregatesc perisoarele.
Intr un castron se amesteca carnea de vita si de porc macra,cu 1 ou,pesmet,sare ,piper,verdeata tocata marunt si lingura de lapte.Se omogenizeaza bine,nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici tare,potrivita.
Cu mainile udate cu apa se fac perisoarele si se pun in ciorba cand aceasta clocoteste.
Cand sunt fierte perisoarele se pune sucul de rosii, taiteii,se lasa sa fiarba inca 8_10 min dupa care se acreste,se sareaza,se pipereaza se mai lasa sa dea inca cateva clocote si se da deoparte.
Mararul,patrunjelul si leusteanul se toaca marunt,se adauga in ciorba si se acopera.
Serviti cu smantana si ardel iute.
Pofta mare.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii