Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare.
Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la git de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare.
Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa.
Cind toate perisoarele sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba 2-3 minute.
Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii