autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE PERISOARE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors, sare de lamiie, sau otet, o ceapa de marime mijlocie,leustean, untdelemn, un galbenus, 100 ml smantana (iaurt), sare, 200 g carne vitel, orez, albus de ou, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

622 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare.

Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la git de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare.

Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa.

Cind toate perisoarele sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba 2-3 minute.

Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE PERISOARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

Ciorba de perisoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe, iar eu o gatesc destul de des, pentru

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun la fiert, in 3 litri de apa, o ceapa tocata marunt, un morcov ras si unul taiat rondele. Intre

46 voturi    6 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    crisromeo (Bucatar sef):

    Vreau sa va spun ca a iesit foarte buna!!!!!!!!!

  • Fara foto

    zibermmannhassuck (Bucatar sef):

    Am gatit dupa reteta voastra si a iesit o ciorbita super, perisoarele lafel, gustoase. Multumesc, Dan.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Lili Musca , 03 decembrie 2013

    buna!!!...ca-i de-a noastra,romaneasca !!! Paulica...ai albit si tu....dar sa nu ne dam batuti...cu toate ca anii isi spun cuvantul...imi pare bine ca te-am vazut...

  • Fara foto

    Condrat Paul , 26 noiembrie 2013

    bunaaa !

  • Fara foto

    Elena Sarbu , 30 mai 2013

    ca la mama a casa.

    • Fara foto

      Dumitrescu George (Bucatar) , 31 august 2012

      Reteta contine o eroare grava : daca ,,stingi '' cu apa rece legumele si ceapa calita, in ideea ca in acea apa fierbi si oasele, cand vei indeparta spuma rezultata la fierbere, ( pentru ca va rezulta o spuma, ca doar e vorba de oase ) vei arunca si bunatate de compozitie care face ciorba gustoasa ! Deasemeni, la ingrediente avem si 100 ml smantana care nu e folosita in reteta !! E clar ca o folosesti cand e gata ciorba, la masa . Dar asemenea erori deruteaza incepatorii....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Buna reteta! Hana locul tau nu e aici ci in mahala, poate si aceia mai au unii dintre ei cei 7 ani, tie iti lipsesc, sarmanii tai parinti!

    • Fara foto

      MONICA , 28 aprilie 2010

      DE CE COMENTATI AIUREA DACA ATI STI SA GATITI DUPA RETETA ATI AVEA MEREU UN REZULTAT DELICIOS PENTRU HANA...

    • Fara foto

      MONICA , 28 aprilie 2010

      E SUPER RETETA: MULTUMESC, TINETI-O TOT ASA.

    • Fara foto

      corina , 30 decembrie 2009

      abia astept sa incerc ,suna super si se aseamana foarte mult cu cea facuta(dupa cum am auzit),in ardeal(bh).Am citi si celelalte retete,dar asta mi se pare mai originala,orcum multumesc mult .Va pup!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Indiferent de reteta , ciorba de perisoare este un deliciu...

    • Fara foto

      cristina , 02 octombrie 2009

      eu nu calesc zarzavatul, il inabus...adica pun jum cana apa si 2 linguri ulei la incins, dupa care pun zarzavatul(ceapa si ardeiul tocate cu cutitul, radacinoasele prin razatoare)...

    • Fara foto

      iuliana , 24 august 2009

      Orezul se pune 2-3 linguri ptr ca se umfla,eu pun dupa ochi.

    • Fara foto

      adrian R , 05 august 2009

      Reteta este ok. Restul depinde de voi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      La sfarsit, dupa ce toate sunt fierte se stinge focul iar galbenusul ramas se poate amesteca cu 200 ml smantana si un polonic ciorba fierbinte.Dupa ce s-au omogenizat bine se rastoarna compozitia peste ciorba.

    • Fara foto

      I. , 17 aprilie 2009

      Puteti fi mai clari putin cand dati retete pe internet? La ingrediente nu apare carne, de ce fell, cat gramas, nu apar oase, carne de pui, etc. De asemenea, ce cantitate de orez? V-as ruga sa fiti mai precisi, si pentru cei care o fac pentru prima data :) Pana atunci, am sa ma uit pe alt website. Multumesc.

    • Fara foto

      dani , 18 martie 2009

      Despre care orez e vorba? 2 sau 3 KG?

    • Fara foto

      alexandra , 30 ianuarie 2009

      Totul este corect :)

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2008

      Zarzavatul si ceapa le toc cu cutitul, eu nu le dau pe razatoare. Eu nu folosesc telina .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

622 voturi

Ingrediente

  • Un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • zeama de varza
  • bors
  • sare de lamiie
  • sau otet
  • o ceapa de marime mijlocie,leustean
  • untdelemn
  • un galbenus
  • 100 ml smantana (iaurt)
  • sare
  • 200 g carne vitel
  • orez
  • albus de ou
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Dumitrescu George (Bucatar)

Reteta contine o eroare grava : daca ,,stingi '' cu apa rece legumele si ceapa calita, in ideea ca in acea apa fierbi si oasele, cand vei indeparta spuma rezultata la fierbere, ( pentru ca va rezulta o spuma, ca doar e vorba de oase ) vei arunca si bunatate de compozitie care face ciorba gustoasa ! Deasemeni, la ingrediente avem si 100 ml smantana care nu e folosita in reteta !! E clar ca o folosesti cand e gata ciorba, la masa . Dar asemenea erori deruteaza incepatorii....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vara