Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie intr-un pic de ulei legumele.Eu aleg mancarea mai dietetica.
Intr-un castron se pune carnea, oul,sare si piper dupa gust si 50g de orez. Se amesteca bine si se formeaza perisoarele.
sfat :
pentru a ne usura munca in formarea perisoarelor , umezim mainile din cand in cand cu apa rece;
farfuria in care punem perisoarele pregatite pentru a fi bagate in ciorba , de asemenea o udam bine pentru a nu se lipi perisoarele de farfurie si a le deserta usor in oala prin inclinarea farfuriei deasupra oalei in care facem ciorba.
Dupa 15-20 de minute ,timp in care au fiert legumele, putem pune si perisoarele si cele 50 de grame de orez ramas.Punem capacul peste oala, focul aragazului
spre mijlociu pentru a nu se destrama perisoarele la fiert.
Dupa alte 20 de minute putem pune sucul de rosi, borsul , potrivim dupa gust de sare si mai lasam 10 minute ciorba pe foc.
Oprim focul aragazului, lasam putin ciorba sa se aseze si o putem servi cu verdeata proaspat tocata deasupra .
Dupa gust se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.
Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii