Ciorba de perisoare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 300g carne tocata ,o ceapa,un morcov,o felie de capatana de telina, tija de telina,un ardei rosu,un ou,1l de bors,un pahar de suc de rosi,sare ,piper si verdeata proaspata(patrunjel,leustean sau frunze de telina),100g orez (3 linguri aproximativ de orez ).
  • 5l apa

Mod de preparare

Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie intr-un pic de ulei legumele.Eu aleg mancarea mai dietetica.

Intr-un castron se pune carnea, oul,sare si piper dupa gust si 50g de orez. Se amesteca bine si se formeaza perisoarele.

sfat :

pentru a ne usura munca in formarea perisoarelor , umezim mainile din cand in cand cu apa rece;

farfuria in care punem perisoarele pregatite pentru a fi bagate in ciorba , de asemenea o udam bine pentru a nu se lipi perisoarele de farfurie si a le deserta usor in oala prin inclinarea farfuriei deasupra oalei in care facem ciorba.

Dupa 15-20 de minute ,timp in care au fiert legumele, putem pune si perisoarele si cele 50 de grame de orez ramas.Punem capacul peste oala, focul aragazului

spre mijlociu pentru a nu se destrama perisoarele la fiert.

Dupa alte 20 de minute putem pune sucul de rosi, borsul , potrivim dupa gust de sare si mai lasam 10 minute ciorba pe foc.

Oprim focul aragazului, lasam putin ciorba sa se aseze si o putem servi cu verdeata proaspat tocata deasupra .

Dupa gust se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise