autor:

sorina gabriela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
300g carne tocata ,o ceapa, morcov, felie de capatana de telina, tija de telina,un ardei rosu,un ou,1l de bors,un pahar de suc de rosi,sare ,piper si verdeata proaspata(patrunjel,leustean sau frunze de telina),100g orez (3 linguri aproximativ de orez )., 5l apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie intr-un pic de ulei legumele.Eu aleg mancarea mai dietetica.
Intr-un castron se pune carnea, oul,sare si piper dupa gust si 50g de orez. Se amesteca bine si se formeaza perisoarele.
sfat :
pentru a ne usura munca in formarea perisoarelor , umezim mainile din cand in cand cu apa rece;
farfuria in care punem perisoarele pregatite pentru a fi bagate in ciorba , de asemenea o udam bine pentru a nu se lipi perisoarele de farfurie si a le deserta usor in oala prin inclinarea farfuriei deasupra oalei in care facem ciorba.
Dupa 15-20 de minute ,timp in care au fiert legumele, putem pune si perisoarele si cele 50 de grame de orez ramas.Punem capacul peste oala, focul aragazului
spre mijlociu pentru a nu se destrama perisoarele la fiert.
Dupa alte 20 de minute putem pune sucul de rosi, borsul , potrivim dupa gust de sare si mai lasam 10 minute ciorba pe foc.
Oprim focul aragazului, lasam putin ciorba sa se aseze si o putem servi cu verdeata proaspat tocata deasupra .
Dupa gust se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

1. Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pun legumele la fiert în apă cu puţină sare. Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm

0 voturi    0 comentarii
59 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Tare gustoasa yumi,yumi...imi place. *****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    O bunatate si arata foarte bine.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Foarte buna! Nu am facut niciodata cu rosii; am sa incerc si reteta ta , deoarece este una din ciorbele mele preferate.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      o bunatate de ciorba!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Una din ciorbitele mele preferate.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300g carne tocata ,o ceapa, morcov, felie de capatana de telina
  • tija de telina,un ardei rosu,un ou,1l de bors,un pahar de suc de rosi,sare ,piper si verdeata proaspata(patrunjel,leustean sau frunze de telina),100g orez (3 linguri aproximativ de orez ).
  • 5l apa

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Tare gustoasa yumi,yumi...imi place. *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta