Se pune osul de vitel(sau vită) la fiert în apă cu sare.Se fierbe cca.30 min,se scoate osul,după care se adaugă morcovul,pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt.După 5 min,se pun perişoarele : carnea tocată se frământă bine cu sare,piper,pătrunjel şi mărar dacă doriţi(tocate fin),orezul spălat şi scurs.Se formează,cu mâna udă,perişoare de dimensiunea dorită,care se pun în zeama care fierbe.
După cca.15 min.se adaugă legumele congelate şi roşiile din conservă.Se lasă să fiarbă la foc mic până este fiartă carnea şi legumele.
Pătrunjelul şi leuşteanul se toacă mărunt şi se pun în ciorbă,după care se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Ciorba ar trebui pregătită cu câteva ore înainte de servire,pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se poate servi cu o lingură generoasă de smântână.
Bon appetit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii