autor:

danutza

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de perişoare

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2011

Ingrediente
500 gr.carne tocată vită şi porc, 1 os sau o coastă de viţel, sare, lingură orez, 1 morcov mare, 1 pătrunjel, 1 ceapă, 200 gr.legume congelate Summer mix de la Dujardin, tăieţei pt supă(o mână), o legătură pătrunjel şi una de leuştean proaspete, o cană de roşii tăiate din conservă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pune osul de vitel(sau vită) la fiert în apă cu sare.Se fierbe cca.30 min,se scoate osul,după care se adaugă morcovul,pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt.După 5 min,se pun perişoarele : carnea tocată se frământă bine cu sare,piper,pătrunjel şi mărar dacă doriţi(tocate fin),orezul spălat şi scurs.Se formează,cu mâna udă,perişoare de dimensiunea dorită,care se pun în zeama care fierbe.
După cca.15 min.se adaugă legumele congelate şi roşiile din conservă.Se lasă să fiarbă la foc mic până este fiartă carnea şi legumele.
Pătrunjelul şi leuşteanul se toacă mărunt şi se pun în ciorbă,după care se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Ciorba ar trebui pregătită cu câteva ore înainte de servire,pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se poate servi cu o lingură generoasă de smântână.
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala bine rasolul de porc. Se pune la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa. Se adauga o lingurita

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stephanie , 04 noiembrie 2014

    Oh man, it looks so good......trebuie sa incerc si eu, arata ca la mama acasa

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Imi place mult cum arata plina de culoare hmmmmmm, tare buna tre sa fie. *****

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Super buna!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      hmmm...ce bunatate!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      O ciorba foarte buna si gustoasa! Felicitari!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Foarte aromata!***** Mie imi place mai acrisoara; ori pun bors ori moare de varza...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.carne tocată vită şi porc
  • 1 os sau o coastă de viţel
  • sare, lingură orez
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 200 gr.legume congelate Summer mix de la Dujardin
  • tăieţei pt supă(o mână)
  • o legătură pătrunjel şi una de leuştean proaspete
  • o cană de roşii tăiate din conservă

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

stephanie

Oh man, it looks so good......trebuie sa incerc si eu, arata ca la mama acasa

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan afumat