autor:

alina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Ingrediente
ulei, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa mica, 1 ardei verde, 1 lamaie (eu am folosit otet de mere), 2 linguri bulion, 200 g smantana, galbenusul de la 1 ou, sare, Pentru perisoare:, 500 g carne tocata de porc, 2 linguri orez, 1 ceapa mica, 1 lingura faina, 1 lingura ulei, 1 ou, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte legume. Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute.
Intre timp preparam perisoarele: carnea tocata trebuie sa fie foarte fina, iar orezul trebuie sa fie uscat pentru ca perisoarele sa nu se imprastie atunci cand fierb. Intr-un bol punem carnea, orezul, ceapa data pe razatoarea mica, faina oul, uleiul si amestecam toate ingredientele bine. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust. Formam perisoarele de marimea unei nuci.
Cand au fiert legumele adaugam pe rand perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute pana cand perisoarele se vor ridica la suprafata. La sfarsit am adaugam cele 2 linguri de bulion, smantana amestecata cu galbenusul de ou, sare si zeama de lamaie/otet dupa gust.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa

36 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Jean Prunescu , 13 iunie 2014

    Iar pentru cunoscatori se mai pune si tarhon verde...

  • Fara foto

    Jean Prunescu , 13 iunie 2014

    Oameni buni ...chiar daca suntem saraci ,nu putem merge intr-un mercedes cu roti de dacie....

  • Fara foto

    Jean Prunescu , 13 iunie 2014

    Si acum sa va povestesc : in perisoare nu se pune orez ,mai curand in zeama , in farsa pentru perisoare se pune patrunjel si marar in cantitati egale ,tocate marunt . Legumele la aceasta ciorba se taie julien , nu se pune bulion ,mai curand rosii taiate cubulete , daca tot pui smantana si-i faci zdrente , se acreste cu bors de tarate , se pune la sfarsit cand se opreste din fiert leustean si patrunjel taiate marunt....portia nu va trebui sa depaseasca maxin 4 perisoare , altfel veti jigni cu siguranta musafirul....

    • Fara foto

      Jean Prunescu , 13 iunie 2014

      De vreme ce m-ati scos si nu mai pot comenta direct pe prima pagina , ma abtin de la a comenta enormitatile pe care le prezentati drept a fi " retete "...ar fi bine sa cititi cate ceva din gastronomie inainte de a publica retete parate....va doresc studiu benefic....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei verde
  • 1 lamaie (eu am folosit otet de mere)
  • 2 linguri bulion
  • 200 g smantana
  • galbenusul de la 1 ou
  • sare
  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de salata verde