autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
o ceapa mare tocata marunt, 100g telina rasa, 2 morcovi medii rasi, 100g pastarnac ras, 400g carne tocata de vita, O legatura patrunjel, 2 linguri marar uscat, 1 ou, 2 albusuri, 6 linguri orez, 2 linguri gris, Leustean, 500ml bors, 100ml rosii tocate la borcan, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati din cand in cand. Cand a dat in clocot, puneti o lingura de sare si piper dupa gust.



Faceti perisoarele astfel: amestecati carnea tocata, oul si albusurile, jumatate legatura patrunjel tocat, o lingurita de marar, 3 linguri de orez, grisul, o lingurita cu varf de sare si piper dupa gust. Amestecati foarte bine ingredientele, apoi faceti perisoarele de dimensiuni medii, sau cum va place; umeziti-va mainile sa mearga treaba mai usor.



Cand legumele sunt aproape fierte, adica dupa 30-45 minute, puneti cele 3 linguri de orez ramase si perisoarele, usor sa nu se sfarame. Dati focul mic si lasati sa fiarba pentru 40-60 minute, pana sunt fierte si va place gustul lor.



In timp ce acestea fierb, cam dupa 30 de minute, adaugati borsul, rosiile din cutie, lingura de marar ramasa, patrunjelul tocat, leusteanul (eu am pus uscat pentru ca nu am avut altceva, cam o lingurita), potriviti gustul cu sare si piper sau delikat. Mai lasati sa fiarba pana sunt gata perisoarele (la mine au fiert cam greu, orezul se incapatana sa stea tepan dar am biruit cu 20 de minute in plus).



Stingeti focul si mai puneti patrunjel daca mai doriti, deasupra, apoi puneti capacul.



Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Eileen cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Ciorba: se spala bine oasele si se pun la fiert cu putina sare si se lasa la fiert cam 30 min. In

3 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Carnea tocata se amesteca cu ouale,untul,verdeata taiata cat mai marunt,presarand sare si piper dupa

22 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabi Turcu , 16 februarie 2014

    De ce puneti legumele primele?Pana la final se ajunge sa fierbem legumele 1ora si jumatate.De ce nu puneti primele perisoarele care fierb mai greu?

  • Fara foto

    Roswitha Zeyda , 05 februarie 2014

    Foarte buna

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mare tocata marunt
  • 100g telina rasa
  • 2 morcovi medii rasi
  • 100g pastarnac ras
  • 400g carne tocata de vita
  • O legatura patrunjel
  • 2 linguri marar uscat
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 6 linguri orez
  • 2 linguri gris
  • Leustean
  • 500ml bors
  • 100ml rosii tocate la borcan
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba lu' Alex