Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati din cand in cand. Cand a dat in clocot, puneti o lingura de sare si piper dupa gust.
Faceti perisoarele astfel: amestecati carnea tocata, oul si albusurile, jumatate legatura patrunjel tocat, o lingurita de marar, 3 linguri de orez, grisul, o lingurita cu varf de sare si piper dupa gust. Amestecati foarte bine ingredientele, apoi faceti perisoarele de dimensiuni medii, sau cum va place; umeziti-va mainile sa mearga treaba mai usor.
Cand legumele sunt aproape fierte, adica dupa 30-45 minute, puneti cele 3 linguri de orez ramase si perisoarele, usor sa nu se sfarame. Dati focul mic si lasati sa fiarba pentru 40-60 minute, pana sunt fierte si va place gustul lor.
In timp ce acestea fierb, cam dupa 30 de minute, adaugati borsul, rosiile din cutie, lingura de marar ramasa, patrunjelul tocat, leusteanul (eu am pus uscat pentru ca nu am avut altceva, cam o lingurita), potriviti gustul cu sare si piper sau delikat. Mai lasati sa fiarba pana sunt gata perisoarele (la mine au fiert cam greu, orezul se incapatana sa stea tepan dar am biruit cu 20 de minute in plus).
Stingeti focul si mai puneti patrunjel daca mai doriti, deasupra, apoi puneti capacul.
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Eileen cuisine.
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii