autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
o ceapa mare tocata marunt, 100g telina rasa, 2 morcovi medii rasi, 100g pastarnac ras, 400g carne tocata de vita, O legatura patrunjel, 2 linguri marar uscat, 1 ou, 2 albusuri, 6 linguri orez, 2 linguri gris, Leustean, 500ml bors, 100ml rosii tocate la borcan, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati din cand in cand. Cand a dat in clocot, puneti o lingura de sare si piper dupa gust.



Faceti perisoarele astfel: amestecati carnea tocata, oul si albusurile, jumatate legatura patrunjel tocat, o lingurita de marar, 3 linguri de orez, grisul, o lingurita cu varf de sare si piper dupa gust. Amestecati foarte bine ingredientele, apoi faceti perisoarele de dimensiuni medii, sau cum va place; umeziti-va mainile sa mearga treaba mai usor.



Cand legumele sunt aproape fierte, adica dupa 30-45 minute, puneti cele 3 linguri de orez ramase si perisoarele, usor sa nu se sfarame. Dati focul mic si lasati sa fiarba pentru 40-60 minute, pana sunt fierte si va place gustul lor.



In timp ce acestea fierb, cam dupa 30 de minute, adaugati borsul, rosiile din cutie, lingura de marar ramasa, patrunjelul tocat, leusteanul (eu am pus uscat pentru ca nu am avut altceva, cam o lingurita), potriviti gustul cu sare si piper sau delikat. Mai lasati sa fiarba pana sunt gata perisoarele (la mine au fiert cam greu, orezul se incapatana sa stea tepan dar am biruit cu 20 de minute in plus).



Stingeti focul si mai puneti patrunjel daca mai doriti, deasupra, apoi puneti capacul.



Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Eileen cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se amesteca carnea tocata bine cu orezul spalat si scurs de apa, galbenusul se va amesteca cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabi Turcu , 16 februarie 2014

    De ce puneti legumele primele?Pana la final se ajunge sa fierbem legumele 1ora si jumatate.De ce nu puneti primele perisoarele care fierb mai greu?

  • Fara foto

    Roswitha Zeyda , 05 februarie 2014

    Foarte buna

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mare tocata marunt
  • 100g telina rasa
  • 2 morcovi medii rasi
  • 100g pastarnac ras
  • 400g carne tocata de vita
  • O legatura patrunjel
  • 2 linguri marar uscat
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 6 linguri orez
  • 2 linguri gris
  • Leustean
  • 500ml bors
  • 100ml rosii tocate la borcan
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu afumatura