Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba.Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina,ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.Intr-o oala mai mare punem circa 5 litrii de apa,legumele,rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.Intre timp pregatim carnea pentru perisoare.
Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.
Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional, ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute. Sa aveti pofta!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii