autor:

LALY

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente perisoare:, 1 kg carne tocata (amestec porc si vita), 2 oua, 1/2 legatura patrunjel tocata, 50 gr orez, sare, 1 ceapa potrivita ca marime, piper, Pentru ciorba:, 1 morocov, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 cutie rosii taiate cubulete, 1 cartof mediu, sare, patrunjel verde, 2 linguri pasta de tomate, 1 ou, dupa gustul si preferinta fiecaruia: bors,zeama de varza,otet,zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba.Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina,ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.Intr-o oala mai mare punem circa 5 litrii de apa,legumele,rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.Intre timp pregatim carnea pentru perisoare.



Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.



Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional, ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

1. Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Sovar , 13 noiembrie 2015

    Fiind o ciorba acra se pune leustean nu patrunjel !

  • Fara foto

    Veronica Iosub , 20 iulie 2015

    Rodica Ghercoias asa est, iarna si eu o acresc cu zeama de varza,asa are un gust inegalabil.

  • Fara foto

    Veronica Iosub , 20 iulie 2015

    Multumesc tare mult Adela Dobre.

    • Fara foto

      Veronica Iosub , 20 iulie 2015

      Gaber Dinu,ultimul ou se foloseste la dres ciorba,la sfarsit.

    • Fara foto

      Rodica Ghercoias , 19 iulie 2015

      DA ! Așa fac și eu ! pun si ceva tacamuri , spumez , apoi adaug zarzavaturile !! Iarna imi place s-o acresc cu zeama de varza și fac si mamaliga calda !! și ardei iute !! mmm...ooo nebunie !!...

    • Fara foto

      Aurelia Boncut , 18 iulie 2015

      Fiecare cioarba s-au, supa trebuie sa aiba gustul si savoarea ei ,trebuie sa se deosebiasca la gust cioarbele de carne de vita si porc de cele de carne de pasere, sint foarte bune si una si alta

    • Fara foto

      Gaber Dinu , 18 iulie 2015

      Dar al treilea ou la ce foloseste?

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 iulie 2015

      O fac la fel,dar ni folosesc orez ci fulgi si tarate de avaz,incercati o sa va placa,iar indicele glicemic este mai mic.

    • Fara foto

      Costina Stoinoiu , 15 iulie 2015

      Așa o fac si eu !

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015

      Adela,multumesc tare mult,astept sa-mi spui cum a iesit!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015

      Carmen cred ca este o nebunie de ciorba,voi incerca si varianta asta,pup!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015

      Lucia,asa este bunarau!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015

      Doina am sa incerc si varianta ta cu aripi,multumesc de sfat,pup.

    • Fara foto

      Adéla Dobre Magyar , 10 februarie 2015

      Mie foame,Arata minunat,imi lasa gura apa,superb,O sa incerc si eu,Nota 10.

    • Carmen_Pozderie

      Carmen_Pozderie (Bucatar) , 09 februarie 2015

      Eu fac ciorba de perisoare cu fiertura de coada de vita sau de rasol iese consistenta

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 29 ianuarie 2015

      bun

    • Fara foto

      Doina Popa , 29 ianuarie 2015

      Eu fac ciorba cu perișoare punând și o aripă ( două , după cât de multă faci ) și un gât de curcan ; iese o ciorbă de-ți alungi copiii .

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2015

      Atunci cand nu avem rosii proaspete punem rpsii de la conserva pentru gust,pasta de tomate este sa coloreze ciorba,sa-i dea culoarea rosie.

    • Dumitru_Craciun

      Dumitru_Craciun (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2015

      nu pricep, dacă pui o cutie de roși cubulețe,de ce mai pui pastă de bulion.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2015

      Asa este Adrian,este o bunatate de ciorba.

    • Fara foto

      Nasu Adrian , 19 ianuarie 2015

      superb de buna,pt cine stie ce e accea o ciorba...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015

      Asa este Lucia,este foarte buna,este preferata noastra.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 06 ianuarie 2015

      ff.bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente perisoare:
  • 1 kg carne tocata (amestec porc si vita)
  • 2 oua
  • 1/2 legatura patrunjel tocata
  • 50 gr orez
  • sare
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 morocov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 1 cartof mediu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ou
  • dupa gustul si preferinta fiecaruia: bors,zeama de varza,otet,zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

O fac la fel,dar ni folosesc orez ci fulgi si tarate de avaz,incercati o sa va placa,iar indicele glicemic este mai mic.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate