Ingrediente
Ingrediente perisoare:, 1 kg carne tocata (amestec porc si vita), 2 oua, 1/2 legatura patrunjel tocata, 50 gr orez, sare, 1 ceapa potrivita ca marime, piper, Pentru ciorba:, 1 morocov, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 cutie rosii taiate cubulete, 1 cartof mediu, sare, patrunjel verde, 2 linguri pasta de tomate, 1 ou, dupa gustul si preferinta fiecaruia: bors,zeama de varza,otet,zeama de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
45 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.
Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional, ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute. Sa aveti pofta!
Veronica Iosub , 20 iulie 2015
Gaber Dinu,ultimul ou se foloseste la dres ciorba,la sfarsit.
Rodica Ghercoias , 19 iulie 2015
DA ! Așa fac și eu ! pun si ceva tacamuri , spumez , apoi adaug zarzavaturile !! Iarna imi place s-o acresc cu zeama de varza și fac si mamaliga calda !! și ardei iute !! mmm...ooo nebunie !!...
Aurelia Boncut , 18 iulie 2015
Fiecare cioarba s-au, supa trebuie sa aiba gustul si savoarea ei ,trebuie sa se deosebiasca la gust cioarbele de carne de vita si porc de cele de carne de pasere, sint foarte bune si una si alta
Gaber Dinu , 18 iulie 2015
Dar al treilea ou la ce foloseste?
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 iulie 2015
O fac la fel,dar ni folosesc orez ci fulgi si tarate de avaz,incercati o sa va placa,iar indicele glicemic este mai mic.
Costina Stoinoiu , 15 iulie 2015
Așa o fac si eu !
LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015
Adela,multumesc tare mult,astept sa-mi spui cum a iesit!
LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015
Carmen cred ca este o nebunie de ciorba,voi incerca si varianta asta,pup!
LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015
Lucia,asa este bunarau!
LALY (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015
Doina am sa incerc si varianta ta cu aripi,multumesc de sfat,pup.
Adéla Dobre Magyar , 10 februarie 2015
Mie foame,Arata minunat,imi lasa gura apa,superb,O sa incerc si eu,Nota 10.
Carmen_Pozderie (Bucatar) , 09 februarie 2015
Eu fac ciorba de perisoare cu fiertura de coada de vita sau de rasol iese consistenta
Lucia Gheorghe , 29 ianuarie 2015
bun
Doina Popa , 29 ianuarie 2015
Eu fac ciorba cu perișoare punând și o aripă ( două , după cât de multă faci ) și un gât de curcan ; iese o ciorbă de-ți alungi copiii .
LALY (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2015
Atunci cand nu avem rosii proaspete punem rpsii de la conserva pentru gust,pasta de tomate este sa coloreze ciorba,sa-i dea culoarea rosie.
Dumitru_Craciun (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2015
nu pricep, dacă pui o cutie de roși cubulețe,de ce mai pui pastă de bulion.
LALY (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2015
Asa este Adrian,este o bunatate de ciorba.
Nasu Adrian , 19 ianuarie 2015
superb de buna,pt cine stie ce e accea o ciorba...
LALY (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015
Asa este Lucia,este foarte buna,este preferata noastra.
Lucia Gheorghe , 06 ianuarie 2015
ff.bun