autor:

gicuta

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2015

Ingrediente
1/2 kg carne tocata (porc si vita), , o ceapa, , 1/2 buc. ardei capia, , 1/2 buc. ardei gras verde, , 1 morcov, , 200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa), , o telina mica, , 3 linguri orez, , un ou, , 1 litru bors, , 1 legatura leustean., , 1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita), , sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.



Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare si le asezam pe un platou. Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat, si lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare si piper, punem si restul de cimbru.



Borsul il fierbem separat si cand au fiert perisoarele il adaugam in oala, si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram leusteanul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Carnea tocata se amesteca cu ouale,untul,verdeata taiata cat mai marunt,presarand sare si piper dupa

22 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata (porc si vita)
  • o ceapa
  • 1/2 buc. ardei capia
  • 1/2 buc. ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa)
  • o telina mica
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • 1 litru bors
  • 1 legatura leustean.
  • 1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina