Ciorba de perisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata (porc si vita)
  • o ceapa
  • 1/2 buc. ardei capia
  • 1/2 buc. ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa)
  • o telina mica
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • 1 litru bors
  • 1 legatura leustean.
  • 1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.

Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare si le asezam pe un platou. Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat, si lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare si piper, punem si restul de cimbru.

Borsul il fierbem separat si cand au fiert perisoarele il adaugam in oala, si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram leusteanul tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor