autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare a la grec

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg carne tocata, 2 cesti orez, o ceapa, un albus de ou, 2 linguri unt, patrunjel verde, sare, piper, 2 oua, o lamiie.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina umezita se fac perisoare mici ce se tavalesc prin patrunjel tocat. In oala de 2 l se pune la fiert apa impreuna cu unt si sare. Cind apa clocoteste se pun cu grija perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic. Intr-un castron se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se adauga treptat sucul stors de lamiie continuind bataia cu telul. Se toarna treptat amestecul in oala cu perisoare,amestecind cu grija sa nu se sfarame perisoarele.
Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina umezita se fac perisoare mici
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp tocam legumele, le punem

6 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

1. Punem 4 l apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa tocata marunt;

12 voturi    14 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Foarte buna ,

Dificultate

Medie

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 2 cesti orez
  • o ceapa
  • un albus de ou
  • 2 linguri unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • o lamiie.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Zama cu afumatura

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe