autor:

lucica mihaila

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare acrita cu bors

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2009

Ingrediente
400g. carne tocata amestec vita-porc, 2 linguri de orez, 2 cepe albe, 1 ceapa rosie, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 1 telina mica, 2 oua, marar, leustean - dupa gust, 1/2 pahar suc de rosii, 2 linguri zarzavat de iarna (ardei,morcov,suc de rosii in ulei), 1 lingura de ulei, sare sau seceretul gustului, vegeta, etc,-dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

32 voturi

Mod de preparare


Dupa ce am spalat si am curatat legumele le dam pe razatoarea mare si le punem la calit in vasul in care facem ciorba. Dupa cateva minute le stingem cu apa calda. Le lasam sa fiarba la foc mic si ne ocupam de perisoare. Dam pe razatoare o ceapa, o calim in putin ulei adaugam cele 2 linguri de orez spalat, mai lasam putin pe foc. Taiem mararul foarte fin si il amestecam cu carnea, ceapa si orezul, punem un ou si potrivim de sare. Compozitia fiind gata punem pe foc un alt vas cu apa si un praf de sare. Cand apa clocoteste formam cu mana uda bilute din carne si le fierbem pana se foemeaza si de intaresc putin. Mai adaugam apa calda - pana la trei litri - in vasul de ciorba, luam cu spumiera perisoarele si le punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba zece minute si turnam sucul de rosii, apoi borsul pe care l-am fiert in prealabil, potrivim de sare. Fierbem ciorba la foc moderat pentru a nu se zdrobi perisoarele. Cand orezul din perisoare este fiert, stingem focul, batem un ou intr-un castronel cu un polonic de ciorba si il adaugam in ciorba amestecand continuu. Taiem leusteanul marunt, il adaugam deasupra si acoperim vasul. Astfel aroma leusteanului se pastreaza mai bine si ciorba este mai apetisanta.

Nu pun orez in ciorba pentru ca mi se pare suficient cel din perisoare, dar cine doreste sa fie ciorba mai groasa poate sa caleasca orezul o data cu zarzavatul.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare acrita cu bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei.

46 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 30 decembrie 2014

    Eu n-am pus niciodata orez in perisoare ; pun 1-2 linguri in ciorba . De ce nu pun orez in perisoare ? Risc sa se sparga biluta cand orezul se umla la fiert .Nici mama mea nu a pus si eu am invatat de la ea . Pofta buna !

  • Fara foto

    Angi Angica Ichim , 01 noiembrie 2014

    super buna

  • Fara foto

    Ilena Bobu , 01 iunie 2014

    super de buna

    • Fara foto

      Octavian Truica , 24 noiembrie 2013

      ok

    • Fara foto

      Ana Avram , 16 noiembrie 2013

      Super !!!!

    • Fara foto

      Geo Leo , 02 noiembrie 2013

      Super buna"! Am mancat trei porti consecutive

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Buna de tot!!!!!!!!

    • Fara foto

      georgi , 24 mai 2010

      cand se pune borsul nu ai specificat....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      O minunatie de ciorbica ai facut aici ! Bravo tie !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      O bunatate...Imi place la nebunie ciorba de perisoare...

    • Fara foto

      filip1978 (Bucatar) , 15 decembrie 2009

      tare buna ciorba asta. am mancat si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

32 voturi

Ingrediente

  • 400g. carne tocata amestec vita-porc
  • 2 linguri de orez
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 oua
  • marar
  • leustean - dupa gust
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • 2 linguri zarzavat de iarna (ardei,morcov,suc de rosii in ulei)
  • 1 lingura de ulei
  • sare sau seceretul gustului
  • vegeta
  • etc,-dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alice85 (Chef de cuisine)

Buna de tot!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita taraneasca de porc