Ciorba de perisoare cu cartofi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ingrediente

  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii potrivite decojite
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  • 4 linguri smantana
  • Pentru perisoare:
  • 400 gr carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete.

Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt.

Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus.

Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam.

Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile.

Dam gust cu sare, piper.

Perisoarele:

Ceapa o curatam si o maruntim bine.

Verdeata o tocam.

Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust.

Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme.

Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.

Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust.

Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.

Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine