autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare cu legume deshidratate

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
100 g legume deshidratate, 2 cartofi, 2 cepe, 1 litru bors (1/2 plic bors magic), 400 g carne tocata, 1 ou, 2 lingurite faina, 3 linguri orez, 1 lingurita patrunjel tocat (verde sau uscat), 2 lingurite leustean tocat (verde sau uscat), 1/2 lingurita concentrat de ciuperci, 200 ml suc de rosii, 3 linguri ulei, 1 lingurita zahar, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin.
Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte subtire. Puneti la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute adaugati bulionul si patrunjelul tocat. Lasati pe foc inca 3-4 minute, apoi adaugati totul peste legumele din oala, impreuna cu cartofii taiati mare, zaharul si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac 20 minute.
Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati oul, faina, orezul care a stat la inmuiat in apa, concentratul si omogenizati compozitia. Formati cu mainile ude perisoare nu prea mari si puneti-le pe un fund de lemn ud.
Punem la fiert separat borsul sau 1 litru de apa cu cu jumatate din plicul de bors magic. Cand clocoteste dati focul foarte mic, completati cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, trageti cratita putin de pe flacara si puneti cu grija perisoarele una cate una. Cand sunt fierte, se ridica deasupra (dupa 7-8 minute).
Puneti incet perisoarele si borsul peste ciorba, presarati cu leustean, dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera perisoare si ciorba, decorati cu verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu legume deshidratate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura

Se curata ceapa, morcovul, ardelul se spala, apoi se tau marunt ceapa si ardelul, iar morcovul l-am

21 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Ivan , 12 noiembrie 2013

    Eu asta fac acum.....un deliciu......

  • Fara foto

    diasporatu , 11 iulie 2010

    ciorba cu legume deshidratate? Eu ca diasporat ma gandesc: Ma baiete, asa o fi acum in Romania? Sau or fi legume din Sahara?? Deci: Ciorba deshidratata de legume sahariene si batog de curcan... Sa bem si un praf de vin

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      IONIK , 18 mai 2010

      super buna ti neo tot asa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      GusEu folosescbors facut in casa, evit tot ce e concentrat

    • Fara foto

      vali , 25 ianuarie 2010

      Foarte frumoasa prezentaarea. Am vazut-o si pe bolg

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 100 g legume deshidratate
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 litru bors (1/2 plic bors magic)
  • 400 g carne tocata
  • 1 ou
  • 2 lingurite faina
  • 3 linguri orez
  • 1 lingurita patrunjel tocat (verde sau uscat)
  • 2 lingurite leustean tocat (verde sau uscat)
  • 1/2 lingurita concentrat de ciuperci
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

diasporatu

ciorba cu legume deshidratate? Eu ca diasporat ma gandesc: Ma baiete, asa o fi acum in Romania? Sau or fi legume din Sahara?? Deci: Ciorba deshidratata de legume sahariene si batog de curcan... Sa bem si un praf de vin

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole in Paine