autor:

Adela Zilahi

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare cu tarhon

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
400 gr carne tocata de porc, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 1 ou, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 bucata telina, 50 gr orez, 200 gr smantana, tarhon maruntit in otet, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe razatoare si usturoiul pisat. Spre final adaugam oul batut. Dam forma perisoarelor si le punem la fiert in apa clocotita. Dupa ce a dat in clocot se ia spuma ori de cate ori este nevoie ca sa avem o ciorbica limpede. Intre timp, curatam legumele, le spalam si taiem marunt, apoi adaugam la ciorba. Condimentam cu putin sare si piper si lasam sa fiarba. Cand au fiert toate legumele si perisoarele, adaugam orezul spalat in mai multe ape, tarhonul maruntit si 1-2 linguri de otet aromatizat in care a stat tarhonul (dupa gust) si lasam sa mai dea in clocot pana ce a fiert orezul. Orezul se poate fierbe separat in apa cu sare, apoi sa adaugati la ciorba. Se trage deoparte se lasa putin la racit apoi adaugam smantana.

Este delicioasa! Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

Intr-o oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de

15 voturi    10 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume

Se curata se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga

18 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 50 gr orez
  • 200 gr smantana
  • tarhon maruntit in otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac (de post)